Rusnėje siautėja ožkos | Diena.lt

RUSNĖJE SIAUTĖJA OŽKOS

Rusniškiai pyksta ne tik dėl potvynio vandens, kuris blokuoja jiems vienintelį kelią į žemyną, bet ir ant vietos gyventojo ožkų. Esą dėl šių keturkojų ne vienas rusniškis vos neatsidūrė griovyje.

Rusniškiai pyksta ne tik dėl potvynio vandens, kuris blokuoja jiems vienintelį kelią į žemyną, bet ir ant vietos gyventojo ožkų. Esą dėl šių keturkojų ne vienas rusniškis vos neatsidūrė griovyje.

Salos gyventojų pasipiktinimo sulaukė Žalgirių miške gyvenančio pensininko Valterio Valančiaus auginami gyvuliai. Dvi dešimtys ožkų laisvai vaikštinėja ne tik po miškelį, kur yra įsikūrusi V.Valančiaus sodyba, bet ir keliu Šilutė–Rusnė.

„Aš pati vos nenuvažiavau nuo kelio, nes labai slidu. Juk tikrai pavojinga, kai staiga į kelią išbėga banda gyvulių. Prieš Kalėdas važiuodama taip pat išvydau būrį ožkų vidury kelio. Todėl paprašiau policijos įgaliotinio, kad pakalbėtų su jų savininku“, – pasakojo Rusnės seniūnė Dalia Drobnienė.

Tai, kad žiemos vidury ožkos būna lauke, pasak D.Drobnienės, nieko baisaus. Gyvūnai įpratę ir jiems tai streso nekelia. Tačiau jie gali sudaryti pavojų automobilių vairuotojams.

„Žmogus turėtų įrengti aptvarą ir ten jas laikyti. Darosi baisu, kai ožkos ima migruoti Rusnės keliu. Ot, tie Ožkos metai“, – piktinosi D.Drobnienė.

Rusnėje net ir sausį vis dar galima išvysti lauke laikomų galvijų. Į laukus karves išleidžia ne tik pavieniai smulkūs augintojai, bet ir stambūs ūkininkai.

„Jei gyvulys visą laiką būtų laikomas tvarte ir staiga atsidurtų šaltyje, būtų blogai. O kol orai yra šilti, gyvulius galima leisti kelioms valandoms pasivaikščioti lauke. Saloje neturime tokių, kurie kankintų gyvulius“, – pastebėjo D.Drobnienė.

Užliejamose pievose karves galima išvysti net tokiose vietose, kurias iš kelių pusių supa vanduo.

Prieš kelerius metus Šilutės rajone buvo kilęs skandalas dėl vieno ūkininko laukuose dieną ir naktį laikomų gyvulių. Pats karvių šeimininkas buvo įsitikinęs, kad jis taip įpratins gyvulius prie atšiaurių gyvenimo sąlygų. Tačiau galvijai iš ūkininko buvo atimti.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

to JO

Kiek klasių baigei,bukas anonime, kad net mažučio teksto neįkerti? Jame - ir apie galvijus, ne tik apie Valterio ožkas rašoma.

JO

NESKIRTI KARVIU NUO OZKU. KIEK KLASIU BAIGES KORESPONDENTAS

wau

turbut is tikruju baisios tos ozkos. kad pabijojo net fotografuoti!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS