Klaipėdiečius išgąsdino dūmai laiptinėje | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIUS IŠGĄSDINO DŪMAI LAIPTINĖJE

Baltijos prospekte gyvenančius klaipėdiečius išgąsdino laiptinėje pasklidę dūmai. Buvo manoma, kad viename butų kilo gaisras, o jo gyventojų gyvybei – pavojus. Tačiau atvykus tarnyboms paaiškėjo, kad gaisro nėra, o dėl dūmų kaltas ant įjungtos dujinės viryklės paliktas puodas.

Sekmadienio vakarą į Baltijos pr. 41 skubėjo trys ugniagesių, vienas policijos ir greitosios automobilis. Bendrosios pagalbos centras pranešimą apie tai, kad šiuo adresu, trečiame aukšte, balkone matyti kylantys dūmai, gavo 19.30 val.

Gyventojai pro daugiabučių namų langus stebėjo atvykusius pareigūnus ir ugniagesius, kiti, vedami smalsumo, išėjo į lauką su savo šeimos nariais ar augintiniais. Buvo ir tų, kurie įvykį fiksavo telefonu.

Daugiausia žmonių stebėjo būtent Baltijos pr. 41 namo balkoną, ten du ugniagesiai, pasinaudoję kopėčiomis, bandė patekti į trečiame aukšte esantį butą.

Veiksmai: kol ugniagesiai bandė įsiveržti į trečiame aukšte esantį butą, pareigūnai beldė į gyventojo duris. „Klaipėdos“ skaitytojo nuotr.

Laimei, per incidentą niekas nenukentėjo.

„Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, iš balkono trečiame aukšte sklido dūmai. Panaudoję ištraukiamas kopėčias, ugniagesiai per balkoną pateko į buto vidų, kur ant įjungtos dujinės viryklės puode prisvilo maisto produktai. Puodas buvo nukeltas, patalpos išvėdintos, turtas neapgadintas. Dūmų detektorius bute nebuvo įrengtas. Laimei, per incidentą niekas nenukentėjo. Su incidentą sukėlusiu asmeniu pabendraus kolegos – valstybinės priešgaisrinės priežiūros pareigūnai, o jeigu bus nustatyti Bendrųjų gaisrinės saugos taisyklių pažeidimai, asmeniui bus taikomos įstatymų numatytos poveikio priemonės (bauda)“, – informavo Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Aurelija Maslauskienė.

Bendrųjų gaisrinės saugos taisyklių 88.3 punktas numato, kad gyvenamųjų patalpų savininkai ir nuomininkai privalo nepalikti be priežiūros gaminamo maisto ant viryklių ar krosnelių. Už tai numatyta administracinė atsakomybė – bauda nuo 10 iki 70 eurų.

Aurelija Maslauskienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

A. Maslauskienė paaiškino, kada į įvykio vietą skuba didesnės gelbėtojų pajėgos.

„Gavus pranešimą apie gaisrą gyvenamajame name, visais atvejais siunčiami du gaisrų gesinimo automobiliai. Jeigu pastatas yra aukštesnis nei devyni metrai arba jeigu gaisras kilo trečiajame namo aukšte ir aukščiau, papildomai išsiunčiamos autokopėčios. Taip pat papildomai gali būti siunčiami ir kiti gaisriniai automobiliai“, – pasakojo A. Maslauskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Chi

Padlai papilk chlorkalkių, kokį mėnesį jos nematysi.

kažkokia belytė padla rūko prie įėjimo

gyvenu pirmam aukšte, visi šūdini dūmai eina man į butą nerūkančiam, kaip paauklėti šitą padla, sukišti dar rūkstančia cigarete į subine, na mes juk europa, kultūra,

geltonoji spauda

tarybinė klaipėda jau neturi apie ką rašyti.Liko tiktai prisvilę puodai,kurie dzin klaipėdiečiams

SUSIJUSIOS NAUJIENOS