Naujos progimnazijos atidarymas: šansų suspėti iki rugsėjo 1-osios yra | Diena.lt

NAUJOS PROGIMNAZIJOS ATIDARYMAS: ŠANSŲ SUSPĖTI IKI RUGSĖJO 1-OSIOS YRA

Viltis, kad kitąmet rugsėjo 1-ąją Senvagės gatvėje duris atvers jau kelerius metus statoma progimnazija, nemiršta. Žadama, kad informacija moksleivių tėvams bus paskelbta veikiausiai jau iki kitų metų kovo.

Uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis teigė, jog kol kas darbai vyksta sklandžiai, tikimasi, kad taip bus ir toliau.

"Pozityvus jausmas. Darbai pradėjo judėti daugiau mažiau pagal planą. Pastarųjų poros mėnesių darbai – patys didžiausi mokyklos istorijoje. Realiai vertinant, jeigu toliau viskas vyks taip, kaip vyksta, šansų, kad rugsėjo 1-ąją mokykla pradės veikti, yra", – teigė pašnekovas.

Dar rugsėjį miesto vadovas Vytautas Grubliauskas sakė, kad rangovai pasižadėjo iki gruodžio 1-osios įdėti langus ir imtis fasado šiltinimo iš išorės darbų.

Pastarųjų poros mėnesių darbai – patys didžiausi mokyklos istorijoje.

G. Neniškis patvirtino, kad fasado šiltinimas ir langų dėjimas vyko lygiagrečiai. Be to, viename korpuse šildymas bus įjungtas jau netrukus, nes ten jau yra šilumos punktas. Kitame korpuse šilumos punktas dar neturi visų reikiamų detalių, taip pat susiduriama su iššūkiu – "Klaipėdos energijos" vamzdynų prijungimu.

Jau galima tinkuoti, betonuoti grindis.

"Stogas yra uždengtas, tas klausimas yra išspręstas. Tik keleto langų mokomajame korpuse trūksta, bet daugiau mažiau vyksta viskas gana sparčiai, pagal planą", – tikino G. Neniškis.

Kadangi į mokyklą reikia registruotis likus pusei metų, planuojama, kad iki kovo klaipėdiečiai bus informuoti apie būsimą priėmimo tvarką.

"Tai nėra nauja mokykla. Tie, kurie registruojasi į Tauralaukio progimnaziją, tikimės, kad nuo rugsėjo 1 d. visi pateks į šią. O dėl didesnio moksleivių skaičiaus, kuris bus mokykloje, dar negaliu atsakyti. Pagal tvarką reikia užsiregistruoti prieš pusę metų, tad, manau, iki kovo informaciją, kaip čia viskas bus, turėsime ir paskelbsime", – kalbėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

UŽDARYTI ruslkių mokyklas ir bus tų patsalpų. Ar Rašoje-parašoje YRA lietuviškų mokyklų?? Ar BUVO jų, kai ruskiai ištėmė lietuvius į Sibirą, į Šiaurę??? Paminklus ,,освободителям'' nakina, o rusių mokyk;las-ne. KODĖL????

Laima

Antraštėje "SENDVARIO" progimnazija, o tekste "SENVAGĖS" progimnazija. Tai dabar ir nebeaišku - kokia progimnazija.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS