Senoms knygoms – naujas gyvenimas | Diena.lt

SENOMS KNYGOMS – NAUJAS GYVENIMAS

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Miško padalinyje klaipėdiečiai už simbolinę kainą gali įsigyti nurašytų knygų. Nenorėdami, kad leidiniai pakliūtų į sąvartyną, bibliotekininkai jau kelis dešimtmečius tokiu būdu knygoms suteikia naują gyvenimą.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės I.Kanto viešosios bibliotekos direktorės Bronislavos Lauciuvienės, tradicija pasiūlyti gyventojams įsigyti leidinių už simbolinę kainą gyvuoja jau daugiau nei 20 metų.

Bibliotekų darbuotojai kasmet peržiūri leidinių fondus ir nurašo kai kurias knygas, kad atlaisvintų vietos naujiems spaudiniams.

Vyriausioji bibliotekininkė Angelė Skarienė pasakojo, kad iki karantino suvaržymų knygų išpardavimas būdavo organizuojamas rudenį, tačiau šiemet, dėl bibliotekos patalpų renovacijos planų, jis surengtas pavasarį.

"Yra nebeaktualių, daugiausia pasenusių knygų. Norisi suteikti joms antrą gyvenimą, kad neiškeliautų į sąvartyną", – teigė A.Skarienė.

Į šiųmetį išpardavimą viena pirmųjų knygų įsigyti atvyko klaipėdietė Aušra.

Mergina teigė naujieną apie akciją išgirdusi iš draugo, dirbančio bibliotekoje.

"Mėgstu fantastinę literatūrą, todėl atėjau paieškoti šio žanro knygų", – atviravo Aušra.

Šiemet nurašyta apie tūkstantis leidinių, galinčių sudominti įvairaus amžiaus žmones.

Gyventojai kviečiami įsigyti grožinės literatūros kūrinių, enciklopedijų, verslo ir saviugdos knygų, religinių leidinių bei vaikiškų knygelių, daugiausia lietuvių ir rusų kalbomis.

Šiandien ir rytoj bibliotekos darbo metu (10–19 val.) Kretingos g. 61 vyks nurašytų spaudinių išpardavimas už simbolinę 10 centų kainą.

GALERIJA

  • Senoms knygoms – naujas gyvenimas
  • Senoms knygoms – naujas gyvenimas
  • Senoms knygoms – naujas gyvenimas
  • Senoms knygoms – naujas gyvenimas
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS