Sergamumo rodikliai Klaipėdoje – mažėjantys | Diena.lt

SERGAMUMO RODIKLIAI KLAIPĖDOJE – MAŽĖJANTYS

Klaipėdoje kas savaitę mažėja sergamumas gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19. Specialistai mano, kad mažėjimą lemia žmonių sąmoningumas, taip pat higienos reikalavimų laikymasis.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovo Raimundo Grigaliūno teigimu, rodikliai tendencingai mažėja jau nuo kovo pabaigos.

„Atvejų skaičius irgi yra mažėjantis. Praėjusią savaitę Klaipėdoje hospitalizuota 16 asmenų, iš jų – penki vaikai. Jeigu žiūrėsime į regioną, per praėjusią savaitę Kretingos, Neringos, Skuodo rajonuose susirgimų – nulis, o kitur – po keletą atvejų“, – pažymėjo pašnekovas.

Tad situacija – daug geresnė, palyginus su praėjusių metų pavasariu, kai daug klaipėdiečių sirgo COVID-19.

„Nebūna taip, kad nebūtų jokių ligų, bet probleminių dalykų irgi nėra. Jeigu žiūrėsime suminį gripo, COVID-19 ir ŪVKTI rodiklį 100 tūkst. gyventojų, šis rodiklis kiekvieną savaitę mažėja. Dabar labai aktualu, ir savivaldybė buvo paskelbusi akciją, kad žmonės skiepytųsi nuo erkinio encefalito. Greitai neliko nemokamų vietų, bet sveikata yra brangesnė. Jau geriau sumokėti keliasdešimt eurų, negu, neduok Dieve, kęsti pasekmes“, – teigė R. Grigaliūnas.

Pasiskiepyti nuo erkinio encefalito galima vaistinėse arba poliklinikose. Kainos svyruoja nuo 28 iki 33 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS