Šernų miško kirtimai – sustabdyti | Diena.lt

ŠERNŲ MIŠKO KIRTIMAI – SUSTABDYTI

Dovilų ir Priekulės seniūnijose nusidriekusio Šernų miško kirtimai sustabdyti. Iniciatyvinės Šernų miško išsaugojimo grupės vadovė Dalia Kiseliūnaitė jau susitiko su aplinkos ministru Simonu Gentvilu ir įteikė surinktus gyventojų parašus.

Pirmadienį „Facebook“ grupėje „Išsaugokime Šernų mišką“ D.Kiseliūnaitė pasidalijo naujiena – surinkta apie 1613 parašų, o iki rudens bus priimtas ir galutinis sprendimas.

„Prašymas įteiktas ministrui su beveik 1300 „gyvų“ parašų ir 313 elektroninių. Kirtimai stabdomi jau dabar, ir taip būtų sustabdyti, nes paukščių sezono metu nevykdomi, tačiau iki rudens bus priimtas sprendimas. Susitikome asmeniškai, buvome priimti su derama pagarba, ramiai išdėstėme savo pageidavimą turėti rekreacinį mišką, buvome išklausyti, atsakėme į klausimus. Tikimės palankaus sprendimo. Pabaigoje ministras perdavė linkėjimus Šernų giriai“, – rašė grupės vadovė.

Tikimės palankaus sprendimo.

Iniciatorė džiaugėsi prisidėjusiųjų neabejingumu.

„Tai svarbus žingsnis, mes parodėme savo valią, mes čia gyvename ir ilsimės, mums reikia auginti jaunąją kartą sveikoje aplinkoje, išmokyti mylėti mišką. Padangos mūsų miške voliotis negali. Bet ir puvėkų ar ant mašinų virstančių medžių neturi būti. Deja, urėdijos dažnai naudojasi gyventojų pasyvumu. Daug sužinojau įdomių dalykų šioje srityje – kas vyksta brūzgynuose“, – į palaikančius komentarus atsakė D.Kiseliūnaitė. Vasario viduryje D.Kiseliūnaitė sakė, kad surinktų parašų tikslas – pakeisti miško paskirtį iš ūkinės į rekreacinę.

„Norėtume išsaugoti mišką ir pakeisti jo paskirtį iš ūkinės į rekreacinę, tai reikštų, kad miškas bus prižiūrimas kaip poilsiui skirta vieta, o plyni kirtimai bus draudžiami“, – paaiškino moteris.

Pašnekovė tąkart minėjo, kad esą miškas nėra prižiūrimas, supuvę ir sudžiūvę medžiai nekertami, o seniau jis buvo rekreacinis, gausus brandžių medžių. Yra išlikusių nuotraukų, liudijančių, kad čia apsilankydavo nemažai žmonių iš šalia esančių seniūnijų. Tikimasi, kad priėmus gyventojams palankų sprendimą miškas ir vėl sulauks jo išsiilgusių svečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

>>>Pirmas komentaras \\\\\.../////

>Žmogau,ką kirsi malkoms,nes tie "BEBRAI" jau ir paskutinį medelį į Kiniją išgabeno.___Pabėgiosi aplink namą ir sušilsi,ant kelmo pasėdėsi,pailsėsi.Visi patogumai.

Giri'niokas \\\\\.../////

"SUSTABDĖ",kai ant lauko pliko,kelios kreivos pušelės beliko.____Panašai,kai "išsilaisvinom" buvo su spalvotu metalu buvo,laisvai vežė furom,vagonais,kai jau jo neliko,tai sugriėžtino "kontrolę",net tiusikus pradėjo kratyti.___Linkasmai gyvenam,okupantai miškus išsaugojo,o mes "laisvi"????????????

Pagarba

Pagaliau sustabdė mišku vagys
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS