Šiukšles Debreceno gatvėje surinko vaikai? | Diena.lt

ŠIUKŠLES DEBRECENO GATVĖJE SURINKO VAIKAI?

Praėjus Naujųjų šventei, uostamiesčio kiemuose liko daugybė fejerverkų pakuočių. Jas vaikai, gyvenantys Debreceno gatvėje, išstatė priešais gyventojų langus. Klaipėdiečiai piktinasi – aplinką reikia tvarkyti, o ne pirmiausia apie netvarką paskelbti socialiniuose tinkluose.

Įrašu, kuriame matyti dešimtys fejerverkų dėžių, viena moteris pasidalino „Facebook“ paskyroje „Debreceno“.

„Mielieji dėdės ir tetos, matau, kad gerai pasitikote Naujuosius! Gal eikite ir apsitvarkykite po savęs, o nepalikite vaikams rikiuoti jūsų šiukšles. Kas pamiršo, nurodau lokaciją: aikštelė prie eglutės, Debreceno g. 32“, – rašė moteris.

Į tai atsiliepė įvairių nuomonių turintys klaipėdiečiai.

„Tiek gerove visų rūpiniesi, tai per tą laiką, kurį skyrei posto rašymui, reikėjo surinkti, dar ir karmos taškų pasirinkusi būtumei“, – tikino vienas vyras.

„Yra tie, kas tvarko teritoriją, nes mokame mokesčius, o antra – nepatinka – susirink“, – siūlė klaipėdietė.

Kitas komentatorius priminė apie kasmet ištinkančią problemą, kai nutirpus sniegui gyventojai mindžioja keturkojų paliktas „dovanėles“, tai esą šlykščiau negu išmėtytos fejerverkų dėžės.

Žmonės priminė vieni kitiems gerbti tuos, kurie tvarkosi – nepalieka šiukšlių, stengiasi, kad aplinka būtų švari.

Tačiau ir piktinosi tais, kurie specialiai mėto šiukšles kur papuola, ne į konteinerius, o šalia jų, kiti jas dar mėto ir pro daugiabučių langus ar iš balkonų.

„Kol bus tam tikrų komentatorių, tol matysime tokius vaizdus“, – svarstė moteris.

Dabar Debreceno g. fejerverkų dėžių jau nebėra, spėjama, kad jas surinko tie patys vaikai. Džiaugiamasi, kad švari aplinka jaunajai kartai vis dėlto rūpi.

„Ryte ėjau su šuniu į lauką, mačiau, kaip du vaikinukai, kokių 12 metų, Debreceno alėjoje rinko dėžes nuo fejerverkų ir tvarkingai nešė prie šiukšliadėžių. Likau nustebinta, kad tokių berniukų yra. O suaugusiesiems turėtų būti gėda“, – mintimis pasidalijo moteris.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

bomberis

tokias didesnes fejerverkų dėžutes verta patikrint ar viskas isšaudę, būna kartais viduje knatas nesuveikia ir šaudymas nutrūksta, ypač jei fejerverkai pragulėjo kelis metus kur rusyje. esu radęs beveik pilnų, išsidžiovini, susitvarkai, padalini į kelis ir kelis metus į priekį turi. tik neardykit jei nesuprantat

Tutsi

Ar UAB Diena Media News honorarą žinučių autoriams moka ar tiesiog įžūliai kopijuojate?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS