Skambutis į Maskvą – dėl policijos pratybų | Diena.lt

SKAMBUTIS Į MASKVĄ – DĖL POLICIJOS PRATYBŲ

Triukšmingi policijos mokymai Klaipėdos muzikiniame teatre vos nevirto tarptautiniu skandalu. Du iš Maskvos atvykę menininkai nebuvo informuoti apie planuojamas pratybas, tad prasidėjus veiksmui su siaubu pamanė, kad prasidėjo karas.

Ketvirtadienio mokymams teatro darbuotojai ruošėsi bene porą mėnesių. Jie visi buvo informuoti apie tai, kas vyks teatro patalpose, kokius vaidmenis turės atlikti patys ir kokių apsaugos priemonių turės imtis.

Apie gegužės 11-ąją vyksiančius įvykius visus teatro žmones įspėjo ir skelbimas. Jis buvo parašytas lietuvių kalba.

"Tuo metu penktajame aukšte ilsėjosi mūsų operos premjeros "Į Švyturį" vaizdo projekcijos autorius Dmitrijus Sobolevas, scenografė ir kostiumų dailininkė Olga Nikitina. Mūsų žmonės buvo įspėti lietuvių kalba, o rusiškai turbūt nebuvo perspėti apie būsimus įvykius. Svečiai labai išsigando. Jie pradėjo skambinti savo kolegoms Maskvoje, sakė, kad Klaipėdoje prasidėjo karas. Žmonės buvo labai rimtai išsigandę. Mums teko juos raminti, nuoširdžiai atsiprašyti", – pasakojo teatro vadovas Jonas Sakalauskas.

Svečiai išgirdo didžiulį sprogimą teatro pastate, pro langą juos pasiekė policijos ir greitosios pagalbos sirenos. Pažvelgę į lauką, jie pamatė kruvinus teatro darbuotojus, ginkluotus pareigūnus.

Rusai net atsidarė langą. D.Sobolevas baugščiai žvilgčiojo į lauką, bandydamas suvokti, kas vyksta.

Atvykėliai mėgino skambinti teatro darbuotojams, bet šie tuo metu negalėjo atsiliepti. Todėl menininkai suskubo skambinti į Maskvą.

"Tarptautinio skandalo nebuvo. Menininkai yra tokie žmonės, kurie priklauso alternatyviajai Rusijai, kuri yra truputį kita", – komentavo teatro vadovas.

Pratybas gatvėje stebėję žmonės matė besidarinėjantį langą ir baugščiai pro jį besižvalgantį žmogų.

Žioplinėtojai juokavo, kad tai gali būti teroristų išsigandęs žmogus ir jis netrukus pradės leistis žemyn susisukęs paklodes. Jeigu taip ir būtų atsitikę, stebėtojai nebūtų susivokę, kokį siaubą patyrė nesuvokiamos padėties liudininkais tapę užsieniečiai.

Teatro vadovas teigė, kad svečiai nežinią išgyveno apie ketvirtį valandos.

J.Sakalauskas įsitikinęs, kad rusai kur kas skausmingiau reaguoja į panašius dalykus, nei klaipėdiečiai.

Tuo metu, kai teroristus vaidinę vyrai ėjo Danės gatve su koviniais šautuvais ant pečių, nė vienas praeivių į tai nesureagavo, niekas neskubėjo skambinti policijai ar slėptis.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Palmira

Nieko kvialiau negalėjo policininkai sugalvoti, kaip tik rengti pratybas miesto vidury vidury baltos dienos

Onute

Kažin kaip reaguotu Sakalauskas,i tokia situacija budamas Rusijoj,manau kad i kelnes pridirbtu

Anonimas

Svečiai suprato - iš tų laukinių šizofrenikų trokštančių karo galima tikėtis bet ko :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS