Skautų gatvėje – kova dėl užtvaro įrengimo: gyventojus nervina prašalaičiai | Diena.lt

SKAUTŲ GATVĖJE – KOVA DĖL UŽTVARO ĮRENGIMO: GYVENTOJUS NERVINA PRAŠALAIČIAI

Prieš metus laimėję bylinėjimosi procesą dėl užtvaro Skautų gatvėje, šio prabangaus kvartalo gyventojai vėl kyla į kovą dėl kitų privilegijų – vėl norima įrengti užtvarą, tačiau iš kitos Skautų gatvės pusės.

Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisijai gyventojai pateikė prašymą įrengti antroje Skautų gatvės pusėje eismą ribojantį užtvarą arba pastatyti kelio ženklą, kuris draustų įvažiuoti į kvartalą pašaliniams asmenims. Patekimas būtų reglamentuotas tik šio kvartalo gyventojų automobiliams.

"To jie prašė dėl jėgos aitvarų sporto mėgėjų, kurie atvažiuoja automobiliais ir pasistato juos kuo arčiau kopų, kad būtų patogiau neštis įrangą. Gyventojai prašo leisti pastatyti kelio ženklą, draudžiantį motorizuotų transporto priemonių eismą, arba įsirengti atitvarą", – aiškino savivaldybės Transporto skyriaus specialistas Vytautas Paukštė.

Saugaus eismo komisija nepritarė tokiam siūlymui ir klausimo svarstymą atidėjo.

"Mes negalime užtverti miesto gatvės. O tuo labiau jie negali ir patys užsitverti. Kol kas gyventojai į jokius kompromisus nėra linkę. Antroji Skautų gatvės dalis yra miesto nuosavybė, tad jokių miesto gatvių mes neužtverinėjame", – patikino V.Paukštė.

Valdininkai svarsto, ar problema nebūtų išspręsta pasitelkus horizontalųjį ženklinimą. Pažymėjus vietas, kuriose būtų draudžiamas automobilių stovėjimas, gyventojų poreikiai turėtų būti patenkinti.

"Jiems nepatinka, kad pro įvažą nuo automobilių stovėjimo aikštelės įrieda automobiliai. Vertėme vieną atitvarą, dabar jie nori kito, iš kitos pusės", – patikslino V.Paukštė.

Skautų gatvės kvartalo gyventojai dešimtmetį teismuose kovojo dėl teisės užtverti Skautų gatvės įvažą nuo Girulių plento. Ir jiems tai pavyko, teismas konstatavo, kad toks atitvaras šioje vietoje gali būti.

Gyventojai savo pasiekė dėl to, kad ši gatvės dalis yra išnuomotame žemės sklype.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Ita

Jei visi turintys nuosavus namus uztvers gatves ,tai kas bus.........manau per 10 metu savo pasieke arba kazkam kazkas .............

Siūlyčiau

žurnalistams kaip nors prisikalbinti duot interviu buvusią Vyriausybės atstovę Klaipėdos regionui Vintilaitę. Oi kiek įdomaus ji galėtų papasakoti! Kaip Girulių pajūrio žemę buvo bandoma prichvatizuoti, kaip ji buvo išnuomojama ir apstatoma..Jeigu norės ir jeigu galės tai papsakos. Aš atsimenu kaip ji prieš daug metų tada kovojo prieš ,,firmas" įsikabinusias į tą teritoriją, prieš baisius faktus peržengusius visas padorumo ribas siekiant sau naudos..Už kurių stovėjo purvini veikėjai. Taip pat pasidomėti abiejų Klaipėdos mureikų ,,indėliu" į šios teritorijos virsmus, planuojant įžymiuosius kvartalus ir nutylint viešą interesą, pateikinėjant blogybes kaip privalumus..Tik..turbūt niekas nieko nepasakos ir neviešins. Kas gali rizikuoti šiais laikais savo pragyvenimu ir likti be darbo?

Gaišena

Klaipedos ponai, arabai, turetu susipilti sala ir gyvens be kliuviniu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS