Smiltynė jau tapo Rusijos? | Diena.lt

SMILTYNĖ JAU TAPO RUSIJOS?

Į keblią situaciją pajūryje pateko Klaipėdos tarybos narė Nina Puteikienė. Vakarodama Smiltynėje moteris netikėtai į mobiliojo ryšio telefoną gavo žinutę, kad jos telefonas persijungė į Rusijos Federacijos mobilųjį ryšį.

Pajūryje – Rusijos ryšys

N.Puteikienė – ne vienintelė ketvirtadienio vakarą prie jūros buvusi visai be mobiliojo ryšio.

"Vienu metu daug kam taip nutiko. Pastebėjau, kad nėra ryšio. Perkroviau telefoną, o tuomet ir sulaukiau žinutės, kad esu prisijungusi prie Rusijos mobiliojo ryšio operatoriaus. Žinute man patarta nevykti į Rusiją, bet aš ir nevykau ten. Juk buvau ne Rusijos, o Lietuvos pajūryje", – stebėjosi N.Puteikienė.

"Aš gyvenu Klaipėdoje, ne Rusijoje", – pridūrė moteris.

Įmonės "Tele2" atstovė ryšiams su visuomene Asta Buitkutė paaiškino, kaip veikia mobilusis ryšys.

"Radijo bangos sklinda laisvai, joms valstybių sienos negalioja. Vandens paviršiumi ryšio bangos skrieja dar lengviau, todėl gali nutikti taip, kad prie vandens telkinių esantys įrenginiai automatiškai prisijungia ir prie toliau esančių stočių. Prie kaimyninės šalies operatorių įrenginiai gali prisijungti, jei užsienio operatoriaus ryšio signalas veikia per stipriai, o telefone yra įjungta automatinė ryšio tiekėjo nustatymo funkcija. Su tokiu iššūkiu susiduria visi operatoriai", – sakė A.Buitkutė.

Minutės kaina – euras

N.Puteikienė nusistebėjo tuo, kad jai atsiųstoje žinutėje buvo įvardinti tarifai, pagal kuriuos jai būtų tekę susimokėti, jei būtų sugalvojusi iš pajūrio paskambinti artimiesiems.

Asta Buitkutė: radijo bangos sklinda laisvai, joms valstybių sienos negalioja. / Asmeninio archyvo nuotr.

"Minutės kaina – vienas euras, tiek skambinant, tiek atsiliepiant. Jei būčiau skambinusi iš Smiltynės į Klaipėdą, būčiau sumokėjusi apvalią sumą. 22 centus atsieitų viena SMS žinutė. Mėnesio pabaigoje pamatysiu, kiek man tai kainavo ir ar kainavo", – kalbėjo N.Puteikienė.

"Su kliente susisieks kolegos asmeniškai ir išspręs situaciją", – ramino "Tele2" atstovė.

Teks keisti nustatymus

N.Puteikienė pasidalijo patirtimi feisbuke, jos žinutė sulaukė komentarų.

Žmonės pasakojo, kad taip nutinka ilsintis Nidos paplūdimyje. Tokios situacijos kartojasi Pagėgių savivaldybės administruojamoje teritorijoje, ant Rambyno kalno.

"Bet iki sienos ten arčiau. Čia yra mėlynosios vėliavos, ne Rusijos vėliavos paplūdimys", – juokavo N.Puteikienė.

"Suprantame, kad klientams tokie fizikos dėsniai gali būti netikėti, nes prisijungus prie užsienio operatoriaus taikomi tarptinkliniai tarifai. Todėl apie tai, kad telefonas jungiasi prie kaimyninės šalies tinklo, "Tele2" savo klientus perspėja SMS žinute. Ją gavus galima operatyviai sureaguoti ir rankiniu būdu pasirinkti norimą operatorių – tai paprasčiausias būdas išvengti tokios situacijos, kai telefonas automatiškai jungiasi prie kaimyninės šalies antenų", – paaiškino A.Buitkutė.

Operatoriaus atstovė net patarė, kaip rankiniu būdu pasirinkti operatorių.

Išjungus automatinį operatoriaus pasirinkimą, pasienio zonose ir toliau bus galima naudotis "Tele2" operatoriaus paslaugomis.

"Svarbu nepamiršti išvykus į užsienį automatinį jungimąsi vėl atstatyti, kad galėtumėte naudotis tarptinklinio ryšio paslauga", – priminė A.Buitkutė.

GALERIJA

  • Asta Buitkutė: radijo bangos sklinda laisvai, joms valstybių sienos negalioja.
Rašyti komentarą
Komentarai (79)

Ha

Eilinį kartą apsijuokė priedurnė nina su savo asmenine tarybinės klaipėdos žurnaliste aleksėnūnaite

to Anonimas

o tu į bite pereik. Tie ne tik kas kuris laikas vis saskaitas makaluos bet ir savus hakerius turi. Kurie isodina klijentui ale virusa /o dažniausiai net 3/ ir kas savaite nurašo po sau po kelis maurus. Per ta pačia bitine atsisakitymo saskaita. Visada turėsi ką veikt atstatinėdamas teisybe ir įrodinėdamas ka tu ne asilas

Нине

Остановись! Меж Париотом и шовинистом линия тонка!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS