Sprendimas dėl pašto pastato Gargžduose – dar nepriimtas | Diena.lt

SPRENDIMAS DĖL PAŠTO PASTATO GARGŽDUOSE – DAR NEPRIIMTAS

Gargžduose esantis paštas ketina išsikraustyti į kitą vietą. Tad Klaipėdos rajono savivaldybė klausė gyventojų, ar šie pritartų pašto pastato išpirkimui ir nugriovimui, ar vis dėlto norėtų, kad pastatas liktų.

Pastato išpirkimas savivaldybei atsieitų apie 250 tūkst. eurų, be to, kainuotų ir griovimo darbai. Tačiau jį nugriovus atsirastų galimybė miestui grąžinti senąjį vaizdą – atverti istorinę Rinkos aikštę priešais bažnyčią.

Rinkos aikštės dalį užimantis pašto pastatas šiuo metu apgriuvęs, užgožia tiek pačią aikštę, tiek bažnyčią.

Kadangi Lietuvos paštas ruošiasi išsikelti į kitą vietą, savininkai pastato remontuoti neplanuoja.

Gyventojų apklausa baigėsi, bet galutinis sprendimas dar nepriimtas. Klaipėdos rajono savivaldybės feisbuko paskyroje diskusijos dalyviai tarsi pasidalijo į dvi puses.

Gyventojų apklausa baigėsi, bet galutinis sprendimas dar nepriimtas.

Vieni klausė, kokia prasmė mokėti tokius didelius pinigus, kad pastato neliktų, kiti tvirtino, kad jį nugriovus atsivertų ne tik bažnyčios vaizdas, bet ir padaugėtų vietų automobiliams.

Pasak Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus vedėjos Ernestos Badalovos, didesnė dalis gyventojų pritarė dėl pastato nugriovimo.

„Apklausoje dėl pašto pastato Gargžduose pasisakė 680 gyventojų. Didžioji dalis – 569 respondentai – pritarė minčiai, kad savivaldybė turėtų išpirkti paštui priklausantį pastatą Gargžduose ir jį nugriauti, taip atverdama Rinkos aikštę. Šiuo metu klausimas dėl pastato nupirkimo yra svarstomas, galutinio sprendimo nėra. Apklausa norėta pasitikrinti, kokia būtų gyventojų nuomonė, tad džiugina tiek aktyvus dalyvavimas pačioje apklausoje, tiek socialiniuose tinkluose vykusi diskusija“, – teigė E. Badalova.

Jei vis dėlto savivaldybė pastato nepirks, jis ir toliau liks stovėti.

Paštas išsikels į „Autoaibės“ pastatą Kretingos plente, o kas įsikurs miesto centre esančiame pastate, kol kas neaišku.

„Jei pastatą savivaldybė vis dėlto pirktų, dar kartą būtų svarstomos įvairios galimybės – tiek atverti istorinę Rinkos aikštę, tiek kiti variantai. Galutinį sprendimą priims politikai“, – pažymėjo pašnekovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Aš irgi senus

dar gerus rūbus išardau , o , kad persiūti juos , kaip svajojau ...nebeišeina. Taip ir čia - tik viską griauti , griauti, griauti ...greit visą Lietuvą sugriaus.

to tam matyt

Tai tamsta nežinai , kad yra priimatas įstatymas dėl sovietinio palikimo ? viskas , kas mena sovietinius laikus turi būti sunaikinta, nes tai "šlovina sovietinę praeitį".

Senukas

Ar per daug namu Lietuvoj , kodel griauti? Zmones ima paskolas kad turetu kur gyventi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS