Startavo Vingio pasažo rekonstrukcijos darbai | Diena.lt

STARTAVO VINGIO PASAŽO REKONSTRUKCIJOS DARBAI

Apgriuvęs Vingio pasažas pagaliau pradėtas rekonstruoti. Pernai spalį pradėti stoginės griovimo darbai veikiausiai bus baigti jau kitą savaitę. Po to bus vykdomi kiti darbai, kuriuos tikimasi pabaigti iki 2023-ųjų pradžios.

Liko nugriauti 15–20 metrų

2021-ųjų vasarą buvo skelbta, kad minėto pasažo rekonstrukcija prasidės liepos 1-ąją, tačiau dėl rengiamo stoginės griovimo aprašo statybininkai pasirodė tik spalio pabaigoje.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Andriaus Dobranskio, avarinės būklės stogą remontuoti – būtina.

Šiuo metu vyksta stoginės griovimo darbai, kurie jau eina į pabaigą. Liko nugriauti apie 15–20 metrų stoginės.

„Darbai prasidėjo pernai spalio 25 d., bet kad jie įvyktų realiai, reikėjo parengti stoginės griovimo aprašą, o to aprašo parengimas užtruko. Realūs darbai prasidėjo mėnesio eigoje. Vingio pasaže betoninių plokščių stogas buvo nuo senų laikų, jis kėlė pavojų žmonėms ir buvo avarinės būklės. Konstrukcija iš tiesų sudėtinga, nes dalis stoginės atramos remiasi į gretimus pastatus. Šiuo metu vyksta stoginės griovimo darbai, kurie jau eina į pabaigą. Liko nugriauti apie 15–20 metrų stoginės. Planuojame, kad jeigu viskas vyks sklandžiai, darbai turėtų pasibaigti kitą savaitę. Po to prasidės kiti darbai – lietaus nuotekų tinklų, naujų stogo kolonų, stoginės įrengimas, stogo montavimas, dangų keitimas“, – paaiškino A. Dobranskis.

Iškėlė prekybininkus

Pašnekovo teigimu, visi numatyti rekonstrukcijos darbai Vingio pasaže turėtų baigtis šių metų pabaigoje, vėliausia – kitų metų pradžioje.

A. Dobranskis minėjo, kad prekybininkai, iki rekonstrukcijos darbų prekiavę po stogine, buvo iškelti prie šalia esančios parduotuvės.

Andrius Dobranskis: puikiai suprantame, kad žmonės susiduria su nepatogumais, bet tuos darbus atlikti būtina.

Kai nugriausime stoginę, išvalysime nuolaužų teritoriją, atsiras galimybė atitverti priėjimus prie parduotuvių, kurios turi įėjimą iš pasažo pusės.

„Prekybininkams, kurie turėjo įėjimus iš pasažo, tie įėjimai yra uždaryti. Kiti turėjo įėjimus iš vidinių pusių, todėl didžioji dalis galbūt savo veiklą riboja, bet smulkieji prekybininkai, kurie darbavosi po stogine, yra iškelti prie šalia esančios parduotuvės „Iki“. Kai nugriausime stoginę, išvalysime nuolaužų teritoriją, atsiras galimybė atitverti priėjimus prie parduotuvių, kurios turi įėjimą iš pasažo pusės. Be abejonės, tai yra nemenkas iššūkis verslams, kurie ten yra įsikūrę. Bet nieko nepadarysi, toks gyvenimas. Kai griauname avarinės būklės, sudėtingų ir sunkių konstrukcijų objektą, tikrai negalime leisti, kad ten vyktų žmonių judėjimas. Puikiai suprantame, kad žmonės susiduria su nepatogumais, bet tuos darbus atlikti būtina. Po to sunkusis periodas galbūt pasimirš. Kai pasažas bus sutvarkytas, taps malonu tiek prekybininkams, tiek patiems klientams. Visiems reikia kantrybės“, – teigė pašnekovas.

Skyrė virš milijono eurų

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos skelbtą supaprastintą atvirą konkursą darbams laimėjo įmonė „Stamela“.

Darbai atliekami pagal įmonės „Projektai ir Co“ parengtą techninį projektą.

Sutartis buvo pasirašyta 2020-ųjų lapkričio pabaigoje.

Sutarties kaina – 1,1 mln. eurų. Lėšos remonto darbams atlikti bus skiriamos iš savivaldybės biudžeto.

GALERIJA

  • Startavo Vingio pasažo rekonstrukcijos darbai
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Rima

Jie labai graziai raso kaip viskas bus grazu o dabar pridare labai daug problemu suzlugde zmonems verslus pradedami griaut prizadejo kad praejimus iejima i prekyviete uzdarys dviem dienom o dabar esam uzdaryti dvi savaites ir nieks nepaiskina kiek dar taip bus darbai nie kie nejuda kas uz visa tai turetu atsakyt

Liulis

Subinė jaučiu, dar neprasidėjus realiom statybom, jau problemos prasidėjo, o prasidėjus realiom statybos, tai bus pasaka begalo, oj, kaip man subinę nežti, ioojjj, jooooj, jaaaai.

Petras

Klaipedos savivaldybes strategija: nedarom remontu o laukiam kol tampa avarines bukles tada griaunam ir statom naujai, babkes per puse, dar man medžiagu naujam kotedžui atvezkit, va taip:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS