Stintų Kalėdoms nebus? | Diena.lt

STINTŲ KALĖDOMS NEBUS?

Žvejai trumpam buvo sukrutę dėl pajūryje pūtusio tinkamo stintų žvejybai vėjo. Tačiau jis vyrų aistros nepateisino, mariose pajudėjo ižas, ir stintų žvejyba nuėjo šuniui ant uodegos.

Jūrų muziejaus biologas Remigijus Dailidė tikino, kad apie stintų žvejybą teks tik pasvajoti.

"Mariose – ižas, nė vieno žmogaus nematyti. Jau kelinta diena kaip neįmanoma meškerės užmesti. Prieš kelias dienas mačiau vieną žvejį, mėgino jis čia pasėdėti. Bent nežinau, kiek jam kantrybės užteko. Be šansų", – apie situaciją pasakojo smiltyniškis R. Dailidė.

Nuo žuvies jiems teks pereiti prie kiaulės.

Ne itin didelę viltį R. Dailidė puoselėja dėl priešpaskutinės gruodžio savaitės.

"Prognozuoja šiokį tokį atšilimą. Nebent per tą laiką išstumtų srovės ledus, gal dar būtų įmanoma mėginti laimę. Bet spėju, kad realiai stintų teks laukti tik sausio pabaigoje. Vilčių daug nededu. Vyksta dideli akvatorijos gilinimo darbai, vanduo drumstas, visko gali būti, kad žvejyba bus prasta. Lietuviams Kalėdoms teks valgyti lašišą. Stintų kažin ar bus", – rėžė R. Dailidė.

Remigijus Dailidė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Žvejys kalbėjo apie mėgėjišką žūklę, kurios šiais metais jis jau nebesitiki. Vis dėlto stintų dar gali pagauti priekrantės žvejai verslininkai.

"Verslininkai gali išplaukti. Galės parvežti tų keistai brangių žuvų. O visai kitai žvejybai dabar ne metas. Nebent kas nors dar ešerių pagauna ežeruose", – pastebėjo R. Dailidė.

Tačiau žemyninės dalies žvejai kaip tik dažniausiai ir planuodavo tarpušvenčiu lankytis pajūryje, viliantis, kad čia jiems pasiseks ką nors sužvejoti.

"Abejoju. Nuo žuvies jiems teks pereiti prie kiaulės", – juokavo R. Dailidė.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

to Ss

bandei nusičiulpti ,lazele?

Mergytė

Vilniuje kainos nenormalios,pas mus tik 4,50

skiep

jeigu yra asilu kurie tiek moka,tai ir kaina tokia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS