Stintų metas: kodėl Klaipėdoje jos keturis kartus brangesnės? | Diena.lt

STINTŲ METAS: KODĖL KLAIPĖDOJE JOS KETURIS KARTUS BRANGESNĖS?

Klaipėdiečius nustebino agurkais kvepiančių žuvų kaina. Lentvaryje stintos kainuoja 4,5 euro, o uostamiestyje, kur, atrodytų, jos turėtų būti pigesnės, už kilogramą prašoma dvigubai daugiau – net 8–9 eurų.

Sunkiai paaiškinami šių žuvų kainos šuoliai šokiruoja klaipėdiečius. Visai neseniai stintų kaina turguje buvo pašokusi iki 6,5 euro už kilogramą.

Tokių pinigų miestiečiai ne itin norėjo mokėti už žuveles.

Tačiau po kelių savaičių stintų kainos dar labiau išaugo. Savaitgalį ir pirmadienį už stintų kilogramą buvo prašoma beveik 9 eurų, antradienį – 8 eurų.

"Sunku pasakyti, nuo ko tos kainos priklauso, tikėtina, nuo to, kaip sekasi žvejams. Šiandien kaina nukrito iki 7,99 euro už kilogramą", – tikino Naujojo turgaus direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Mickus.

O štai Latvijoje stintų kaina tesiekia 2,5 euro. Rygos žuvų turguje šiomis žuvimis prekiaujama ne vienoje vietoje. Aiškinama, kad latvių žvejams buvo palankesni vėjai, todėl laimikis buvo gausesnis.

Sunku pasakyti, nuo ko tos kainos priklauso, tikėtina, nuo to, kaip sekasi žvejams.

Daugpilio turguje stintų kaina šeštadienį siekė 6 eurus.

Kol kas sunku prognozuoti, ar artėjant Kūčioms žuvų kaina kris.

"Nemanau. Pats pirkimas bus. Be stintų, turguje yra ir kitų žuvų. Gal ras miestiečiai ką Kūčių stalui įsigyti. Karpiai turguje – po 4 eurus. Išskrosti sterkai – 9 eurai, o filė – 13 eurų. Plačiakakčių filė turguje – po 6 eurus", – kainas vardijo V. Mickus.

Vilkžuvės turguje parduodamos po 9 eurus. Vėgėlių siūloma po 7 eurus už kilogramą.

Paprastoji vėgėlė gabaliukais parduodama p 3 eurus, Atlanto menkių filė – 11,5 euro už kilogramą.

"Pigiausia yra dėmėtoji vilkžuvė – 4,5 euro už kilogramą. Mažaakis šamas – 4,5 euro. Na, dar galima pigiau įsigyti jūrinės lydekos – už 4,5 euro. Jūriniai ešeriai – po 6 eurus", – tikino V. Mickus.

Įkandamos kanos kol kas tik skumbrių, jos parduodamas po 3,5 euro. Sūdytos silkės turguje kainuoja 2,5 euro už kilogramą.

Šaldytų kalmarų kaina siekia 7,5 euro.

"Kaip nėra ką valgyti? Sąžinės turėkite. Yra lašišų. Norvegiškos didžiosios lašišos – po 19,99 euro už kilogramą. Bet didelė", – tikino V. Mickus.

Kuo skiriasi turguje po beveik 20 eurų parduodamos lašišos nuo prekybos centruose po 5 eurus pardavinėjamų lašišų,– sunku pasakyti.

Pigiausi turguje kol kas tik karšiai ir raudės – po 1,8 euro už kilogramą. Lydekos parduodamos po 5,5, o žiobriai – po 2,5 euro. Jūrų velnių kaina siekia 10 eurų.

GALERIJA

  • Stintų metas: kodėl Klaipėdoje jos keturis kartus brangesnės?
  • Stintų metas: kodėl Klaipėdoje jos keturis kartus brangesnės?
Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Vaflis

Tesig mes gyvenam geriau nei Latviai

opa

Liepoja-2.50!

Pasakei

kad užkilą dudi 3 ,jei neparduod ,eini šalin.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS