Sujudimas Klaipėdoje: prie Rusijos konsulato – piketas | Diena.lt

SUJUDIMAS KLAIPĖDOJE: PRIE RUSIJOS KONSULATO – PIKETAS

Penktadienio popietę prie Rusijos Federacijos Generalinio konsulato Klaipėdoje vyko piketas. Keturi rusų bendruomenės jaunuoliai piketavo  laikydami plakatus, kuriais reiškė nepritarimą Rusijos konstitucijos pataisoms.

"Mes norime atkreipti Rusijos piliečių dėmesį į konstitucijos pataisas. Prezidentui Vladimirui Putinui atsiranda galimybė likti prezidento poste ir po 2024-ųjų, kai baigiasi jo antroji iš eilės, o apskritai – ketvirtoji kadencija. Mes esame rusakalbių bendruomenės nariai ir norime pasakyti "ne" tokiems dalykams. Jei yra nors menkiausia galimybė atkreipti tautiečių dėmesį į šią problemą, mėginsime tai padaryti", – kalbėjo piketo iniciatorius jaunasis jūrininkas Kirilas Snežko.

Vaikinas kartu su trimis jaunais bičiuliais prie Rusijos Federacijos konsulato atžingsniavo nešini plakatais su užrašu – "Prieš amžinąjį Putiną".

Leidimo piketui jaunimas vis dėlto prašė, nors žinojo, kad keturiems nuomonę reiškiantiesiems jis nėra būtinas.

"Džiaugiuosi, kad gyvenu Lietuvoje, ir dėl šio piketo tikrai neatsidursiu kalėjime, kaip gali nutikti Rusijoje. Piketą stebėjo policijos ekipažas, tad, manau, viskas bus gerai. Beje, prie mūsų pasikalbėti buvo atėjęs konsulato darbuotojas. Jis bendravo labai mandagiai, su šypsena, jokių pretenzijų nereiškė", – tikino jaunuolis.

GALERIJA

  • Sujudimas Klaipėdoje: prie Rusijos konsulato – piketas
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (56)

Goga

Po piek vaikams sumokėjo?

..

Dalbajobai

Taromato geltonklynis

asocialūs, žemiausio išsilavinimo asmenys gyvena iš pašalpų, vagia ir šlovina Putiną
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS