Sukėlė diskusijų audrą: COVID-19 susirgęs Klaipėdos meras dar spėjo sudalyvauti renginiuose | Diena.lt

SUKĖLĖ DISKUSIJŲ AUDRĄ: COVID-19 SUSIRGĘS KLAIPĖDOS MERAS DAR SPĖJO SUDALYVAUTI RENGINIUOSE

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas paskelbė susirgęs. Nors ir pasiskiepijęs dviem vakcinos dozėmis, jis pajuto būdingus COVID-19 simptomus, o suskubęs pasitikrinti sužinojo: testas – teigiamas.

Pajuto silpnumą

„Vakar po pietų, pajautęs lengvą silpnumą, slogos simptomus bei nei iš šio, nei iš to atsiradusį kosulį, nusprendžiau pasitikrinti ir atlikti COVID-19 testą. Deja, bet atsakymas buvo teigiamas. Nepaisant to, kad prieš keturis mėnesius esu visiškai vakcinuotas ir gana skrupulingai laikiausi visų rekomendacijų, virusas buvo stipresnis, – sekmadienį interneto erdvėje atviravo V.Grubliauskas. – Esu absoliučiai įsitikinęs, kad būtent skiepai ir užtikrina gana lengvą infekcijos formą bei eigą, nors prie lovos traukia, tai irgi tiesa. Tad nedvejodamas besąlygiškai teigiu – tik vakcina gali padėti išvengti klastingos infekcijos, ir tik vakcinavimas neabejotinai palengvina ligos formą bei eigą. Po ligos nedvejodamas nė akimirkos, kai tik mano amžiaus grupės žmonėms bus galima skiepytis trečiąja vakcinos doze, būtinai pasinaudosiu tokia galimybe. Virusui nėra neįveikiamų, bet neįveiktų dar yra daug, tad susimąstykite ir nedvejokite dėl skiepo naudos, būtinumo ir prasmės. Būkite sveiki, saugokite save ir kitus.“

Meras turi nedarbingumo lapelį iki rugsėjo 3 dienos imtinai. Neatmestina, kad į darbą jis dar negalės grįžti ir antrąją rugsėjo savaitę.

Virusui nėra neįveikiamų, bet neįveiktų dar yra daug.

Linkėjo greitai pasveikti

Po šio įrašo vos per porą valandų atsirado šimtų klaipėdiečių komentarai.

Didžioji dauguma žmonių linkėjo greitai ir lengvai pasveikti.

Dalis komentatorių dalijosi savo patirtimi ir patarimais, kaip lengviau pakelti ligos simptomus.

Keli suskubo įtikinėti apie skiepų žalą, kiti tvirtino, kad liga – lengvesnė nei paprastas gripas.

Kitose paskyrose pasirodė piktesni ir užgaulesni pasisakymai. Jų autoriams ypač užkliuvo tai, kad šeštadienį iš ryto meras sakė sveikinimo kalbą patyčių prevencijai skirtos LGBT+ konferencijos „Spalvos“ dalyviams.

Ligos simptomus V.Grubliauskas pajuto tos dienos popietę.

Nors nuotraukoje meras užfiksuotas kalbą sakantis be kaukės, tačiau salėje iki pats atsistodamas prie mikrofono jis visą laiką dengė veidą kauke.

Turėjo susitikimų

Šeštadienį ryte V.Grubliausias prasitarė jaučiąs sąnarių uždegimo požymius, bet pareigos vedamas atėjo į konferenciją. Įtarimų, kad būtų užsikrėtęs koronavirusu, tada dar nebuvo kilę.

Pats V.Grubliauskas portalui klaipeda.diena.lt teigė, kad jei būtų turėjęs abejonių dėl savo „patikimumo“ niekur nebūtų nė kojos kėlęs.

„Tiesą sakant, jei būčiau bent kažkiek abejojęs dėl savo „patikimumo“, tikrai niekur nebūčiau ėjęs, patikėkite. O labiau testuotis ėjau ne dėl to, kad labai jau blogai jaučiausi, bet kad žinojau, jog laukia sunki savaitė, atrodo net dvi kelionės į Vilnių, o juk esu vakcinuotas pilnai? Kad nekiltų nei menkiausio įtarimo, todėl ir nuėjau testuotis, nes simptomai tikrai buvo „ne verčiantys iš kojų“, labiau elementaraus, lengvo peršalimo“.

Praėjusios savaitės viduryje meras bendravo su Klaipėdos universitetinės ligoninės, Klaipėdos jūrininkų ligoninės, Respublikinės Klaipėdos ligoninės, Klaipėdos vaikų ligoninės vadovais.

Kitą dieną jis dalyvavo konferencijoje „Gazelė“, bendravo su švietimo įstaigų vadovais, apžiūrėjo nuskendusį laivą „Ole Willassen“ ir tarėsi su atsakingais darbuotojais dėl jo likimo, dalyvavo naujo pasieniečių laivo šventinimo ceremonijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (56)

Koks skirtumas

taip tau ir reikia pidare. Susileisk visus 8-ius iš karto,nebenorėsi agituot,dalbajobe prasmirdes.

Būtų nesiskiepyjęs dūdorius —

būtų sveikas kaip ridikas.

Daina

Jam, sako, tik renginiai terūpi. Per tuos masinius renginius, balius, festivalius, kuriuos leido ir net inspiravo dūdorius, dabar atsidūrėm kovidinėj šik...j.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS