Supuvę medžiai Klaipėdoje – kliūtis remonto darbams | Diena.lt

SUPUVĘ MEDŽIAI KLAIPĖDOJE – KLIŪTIS REMONTO DARBAMS

Tilžės gatvės ruožo projektas susidūrė su nenumatytais iššūkiais. Šalia kelio esantys želdiniai ir prastos būklės medžiai trukdo pradėti remontą ir kelia pavojų praeiviams.

Klaipėdos savivaldybė informuoja, kad planuojami paprastojo remonto darbai Tilžės gatvės ruože nuo Komunarų g. iki Sausio 15-osios g. negali prasidėti nepašalinus kliūčių – kritinės būklės medžių ir želdinių.

Buvo atlikta želdinių būklės ekspertizė. Jos metu specialistai nustatė, kad dalis medžių dėl  kamienų puvinių yra prastos būklės.

Pasitarus su Kultūros paveldo departamentu ir įvertinus ekspertizės rezultatus, blogos būklės želdinius nuspręsta pašalinti.

Valstybinės miškų tarnybos interneto svetainė skelbia, kad puvinio pažeista mediena paruduoja, jos plyšiuose susikaupia baltos spalvos grybienos telkiniai, kurie yra pavojingi sveikatai.

Dėl jų plinta grybų ir bakterijų sukeltos infekcinės ligos.

Taip pat minėtoje vietoje ketinama pašalinti pavojų eismo saugumui keliančius medžius. Iš viso 19 paprastųjų liepų ir 1 kaštoną.

Vietoj panaikintų medžių numatyta pasodinti 20 naujų paprastųjų liepų.

Miesto savivaldybės komisija nurodė projektuotojui esant būtinybei keisti projektinius sprendinius į tokius, kurie padėtų išsaugoti likusius geros būklės medžius ir želdinius.

Pašalinus kliūtis, planuojamos atnaujinti Tilžės gatvės nuo Sausio 15-osios g. sankryžos iki Komunarų g. asfalto, taip pat pėsčiųjų ir dviračių takų dangos.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

>Lopas

pats tu lopas. Dabar jie ima mūsu medžius sau už dyka o kai reiks sodint tai ims iš taves.Tau to reikia silpnaproti?

Dėl svetimšaliu pelno

kuri anie lupa nuo lietuviu sukurensim viska ka galima. Dujos brangios dėl brangaus laivo išlaikimo ir amerikonu tiekimo pasukimo Kinijos pusėn. Anglys uždraustos ka iš rusu veža tai lieka naudot tik viskas kas vietoj auga ir dega

Lopams

Lopai jus taigi prisodins nauju medziu ko cia verkiat?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS