Sustabdžius galimybių pasą vakcinacija nebeteko prasmės? | Diena.lt

SUSTABDŽIUS GALIMYBIŲ PASĄ VAKCINACIJA NEBETEKO PRASMĖS?

Vasario 5-ąją įsigaliojęs Vyriausybės sprendimas dėl galimybių paso sustabdymo pakeitė kai kurių žmonių požiūrį į skiepus. Gydytojai pastebėjo, kad vos per kelias savaites gerokai sumažėjo norinčiųjų pasiskiepyti.

Kol galimybių pasas galiojo, daug kas skubėjo skiepytis tik dėl to, kad galėtų apsipirkti parduotuvėje.

"O kaip kitaip reikėjo patekti į prekybos centrą? Atrodė, kad skiepytis teisinga, o ir psichologiškai ramiau, jaučiausi saugesnė. Buvau pavargusi nuo sėdėjimo tarp keturių sienų, norėjosi gyvai pabendrauti ar kokiame spektaklyje apsilankyti. Be galimybių paso nebūčiau galėjusi to padaryti", – neslėpė klaipėdietė Birutė.

O kaip kitaip reikėjo patekti į prekybos centrą? Atrodė, kad skiepytis teisinga, o ir psichologiškai ramiau, jaučiausi saugesnė.

Pasak viešosios įstaigos Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausiojo gydytojo Sauliaus Dabravalskio, šiuo metu vis rečiau skiepijasi ne tik suaugusieji, bet ir vaikai.

"Sustabdžius galimybių paso galiojimą labai sumažėjo besiskiepijančių vaikų. Tai taip pat lėmė ir suaugusiųjų skiepijimąsi. Šiuo metu matome žymų besiskiepijančiųjų skaičiaus sumažėjimą. Vidutiniškai šiomis dienomis paskiepijame nuo dviejų iki aštuonių 5–11 metų vaikų. Anksčiau per dieną jų paskiepydavome apie 25–30", – kalbėjo vyriausiasis gydytojas.

Saulius Dabravalskis: sustabdžius galimybių paso galiojimą žymiai sumažėjo besiskiepijančių vaikų.

Kadangi serga ir pasiskiepijusieji, pripažinta, kad skiepai nebeatlieka šimtaprocentinės apsaugos.

Ikimokyklinio ugdymo įstaigose ir mokyklose vasarį sergamumo rodikliai šiek tiek sumažėję, palyginti su sausio mėnesiu.

Galimybių paso sustabdymas niekaip nelėmė pandemijos valdymo ugdymo įstaigose.

Vasario 7–11 d., prieš moksleivių žiemos atostogas, teigiamų greitųjų testų skaičius minėtose įstaigose siekė 141, iš viso atlikti 96 PGR testai, iš kurių buvo 90 teigiami.

Klaipėdos sveikatos biuro vadovės Jūratės Grubliauskienės teigimu, galimybių pasas vis dėlto nedarė jokios įtakos ugdymo įstaigose.

"Mokinių testavimas vyko dėl to, kad mokiniai ir jų tėvai suprato testavimo reikšmę, o kai kurie prisijungė vėliau dėl galimybės testuojantis likti kontaktiniame ugdyme. Abejoju, kad testų atsakymai padidino vakcinacijos apimtis, nes ir dabar buvo dalis moksleivių, kurie skiepijosi ir testavosi, bet buvo grupė, kuri nesiskiepijo ir nesitestavo. Galimybių paso sustabdymas niekaip nelėmė pandemijos valdymo ugdymo įstaigose", – teigė J.Grubliauskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (85)

klp

nereikia naikinti to gp, tik reikia jį padaryti tokį, kad jį būtų galima užsiklijuoti ant kaktos. Išsireikalavę gp dabar liūdi, kad jo niekas nemato. Užsiklijuotų ir galėtų visiems rodyti. Tegul, negi gaila.

babulka

na kodėl neteko prasmės? Aš kol kas trečiu nesiskiepinu o laukiu kuomet bus geresni orai ir aš daugiau išeisiu ,,į žmones".Tada ir skiepinsiuosi. Kokį balandį-gegužę

Anonimas

Tai kad nuo pat pradžių buvo aišku jog serga ir vakcinuoti, atrado mat dvirati...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS