Svarstė keturis Atgimimo aikštės sutvarkymo pasiūlymus | Diena.lt

SVARSTĖ KETURIS ATGIMIMO AIKŠTĖS SUTVARKYMO PASIŪLYMUS

Klaipėdos savivaldybėje vakar buvo vertinti Atgimimo aikštės sutvarkymo projektiniai pasiūlymai, kuriuos pateikė keturios bendrovės.

Viešajame konkurse dalyvavo tik lietuviškos projektuotojų įmonės. Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, kol kas nėra aišku, kas laimėjo konkursą.

"Šiuo metu kompanijos tik pristato savo projektus. Vertinsime vizualizavimą. Antrame etape bus aptartos projektų kainos. 40 proc. surenkamų balų sudarys projekto kaina, o 60 proc. – vaizdas. Galutinis sprendimas paaiškės po mėnesio", – aiškino S.Budinas.

Projektuotojai turėjo pateikti ne tik antžeminės Atgimimo aikštės dalies sutvarkymo planus, bet ir požeminės aikštelės su 180 automobilių stovėjimo vietų projektus.

Išsirinkus projektinių pasiūlymų nugalėtoją, ši kompanija galės rengti ir techninį projektą. Sąlygose numatyta, kad po sutarties pasirašymo techninis projektas turi būti parengtas per 12 mėnesių.

Projekto tikslas – Atgimimo aikštės sutvarkymas, didinant patrauklumą investicijoms, skatinant lankytojų srautus.

Projektuotojai pasiūlymuose turi detalizuoti teritorijos apželdinimo, mažosios architektūros elementų įrengimo sprendimus. Tikimasi išvysti pagrindinio viešosios erdvės akcento, meninio traukos centro vietą, vertikalaus planavimo sprendimus. Architektai vizualizacijose turi pademonstruoti, kokias dangas siūlo aikštei sutvarkyti. Projektiniuose pasiūlymuose išdėstyta, kur ir kiek suolelių, apšvietimo elementų, informacinio ženklinimo, mobiliųjų statinių bus aikštėje.

Konkurso sąlygose pažymėta, kad šiuo konkursu ieškoma techninio projekto parengimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugos visam statybos laikotarpiui iki statybos užbaigimo akto ar deklaracijos apie statybos užbaigimą surašymo.

Konkurso dokumentacijoje akcentuota ir tai, kad perkančioji organizacija turi teisę be jokio papildomo projekto autorių sutikimo, savo nuožiūra, nevaržomai naudotis šiuo projektu.

Reali aikštės sutvarkymo kaina paaiškės tik antrojo konkurso etapo metu. Apytiksliai įvardijama, kad antžeminės aikštės dalies sutvarkymas gali kainuoti 1,5 mln. eurų. Požeminė dalis veikiausiai atsieitų apie 2 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Klaipėdskas

40% kaina ir 60% vaizdas, kitaip tariant, pasiliekame erdvės patys nuspręsti, kas yra gražu, o kas ne ir taip, be jokių kitų normalių t.y. aiškiai apibrėžtų kriterijų, parinkti nugalėtoją ? Sėkmės jums su skambiais lozungais, kad remiate ir skatinate jaunimą, verslą ir su visu kitu bullshit'u ! Galiausiai galėsite patys save administruoti.

Javol

chebra daro ka nori,su musu pinigais,nebaudziamai.

emigr@nt

Graziausiai ten atrode Leninas...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS