Šventinę dieną – nusivylimas: nuliūdino parke plevėsavusios trispalvės būklė | Diena.lt

ŠVENTINĘ DIENĄ – NUSIVYLIMAS: NULIŪDINO PARKE PLEVĖSAVUSIOS TRISPALVĖS BŪKLĖ

Valstybės dieną pietinėje miesto pusėje gyvenanti klaipėdietė nusiminė pamačiusi, kokia nudriskusi ir liūdnai atrodanti trispalvė plevėsuoja Sąjūdžio parke.

"Aš, kaip Klaipėdos miesto gyventoja, irgi noriu pasveikinti, o ypač Klaipėdos miesto savivaldybės atstovus, atsakingus už tokį pažeminimą", – rašė klaipėdietė Klaipėdos miesto savivaldybės "Facebook" paskyroje, iliustravusi savo pastabą vaizdo įrašu, kuriame buvo matyti plevėsuojanti nuskurusi trispalvė.

Sąjūdžio parkas yra puiki vieta valstybės ir tautinėms šventėms paminėti, ypač tiems žmonėms, kurie negali atvykti į uostamiesčio širdimi vadinamą senamiestį, kur vyksta masiniai renginiai.

Ko gero, tam parke ant kalno ir buvo sumontuotas vėliavos stovas bei iškelta Lietuvos trispalvė.

Prieš šių metų Liepos 6-ąją neatsirado nė vieno asmens, kuris būtų patikrinęs, ar vėliava vis dar gerai atrodo.

Apie tai nepranešė ir gyventojai. Ne vienas turbūt tikėjosi, kad yra atskiras žmogus, privalantis pažiūrėti, ar valstybės simbolis – tvarkingas.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Audra Čepienė pasakojo, kad vėjo plakamos vėliavos labai greitai susidėvi, vien šiemet šiame parke trispalvė buvo pakeista tris kartus.

Veikiausiai jos perkamos prastos kokybės. Sintetinė medžiaga ilgai neblunka, lengvai išdžiūsta sulyta, bet būna labai plakama vėjo.

A.Čepienė patikino, kad jau ketvirtadienį nubrizgusi trispalvė bus pakeista.

Mieste yra tik kelios vietos, kur vėliavas prižiūri miesto tarnautojai, visomis kitomis rūpinasi namų arba valdų prižiūrėtojai bei įstaigų atsakingi asmenys.

Viena tokių "valdiškų" vėliavų kabinama Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro bokšte, kita – Jono kalnelio saloje.

Paklausta, kaip miesto tvarkytojai sužino, kad trispalvė nubrizgo, A.Čepienė pasakojo, jog apie tai praneša gyventojai arba aplinkos tvarkytojai.

"Būtų labai gerai, kad, pamatę netvarką, žmonės mums praneštų per savivaldybės "Facebook" paskyrą ar atsiųstų žinutę į interneto tinklalapį, galima ir paskambinti į savivaldybę. Gavę signalą, tuojau pat imamės darbo. Vėliavų esame nupirkę, tad laukti netektų", – tikino valdininkė.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

LAPE SIAURINE

kokia lietuva,tokia ir veliava,greit isbluks visam ir plazdes melynai geltona

nususus kaip visa lietuva

LGBTQ+ seimo ir vyriausybes konservatliberastiniu narkomanu valdoma

tikra kauniete

parasiau komentara be keiksmazodziu be agresijos bet neskelbia turi suderinti moderatoriai.KAS VYKSTA Lietuvelej?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS