Talkos tęsiasi ir Šernuose | Diena.lt

TALKOS TĘSIASI IR ŠERNUOSE

Atšilus orams vis daugiau bendruomenių organizuoja talkas. Šią savaitę bus švarinama ir sodininkų bendrijos "Šernai" teritorija. Tikimasi, kad prie talkos prisijungs ne tik suaugusieji, bet ir vaikai.

Talka vyks gegužės 7 d. 11 val. prie senosios parduotuvės. Atvykstant į talką patariama pasiimti šiukšlių maišą.

Pasak iniciatyvinės Šernų miško išsaugojimo grupės vadovės Dalios Kiseliūnaitės, kad žmonėms būtų maloniau gyventi, savo aplinką tvarkyti – būtina.

"Talkas sodininkų bendrija organizuodavo kasmet. Talkoje dalyvaus savanoriai. Jeigu žmonės norės tvarkingai gyventi ir jeigu jie neabejingi, tai ateis ir valandą ar porą valandų parankios šiukšles. Miškelis jų pilnas, niekas kitas ten neprimetė – tik patys sodininkai ir gyventojai, todėl reikia susitvarkyti. Bandome pakviesti ir vaikų, kad auklėtųsi nauja karta su kitokiu požiūriu. Jeigu bus geras oras, vaikams bus smagu palandžioti po krūmus. Ruošiamės tvarkyti sodininkų bendrijos "Šernai" teritoriją aplink parduotuvę ir šalia esantį miškelio gabaliuką. Žiūrėsime, kiek žmonių susirinks. Jeigu bus nemažai, galbūt dalis jų nueis tvarkyti ir Paupio", – teigė D.Kiseliūnaitė.

Pašnekovė minėjo, kad viena talka jau vyko. Balandžio 2-ąją savanoriai tvarkė Žiaukų kaimo kapinaites.

"Prie kapinaičių reikėjo padirbėti grėbliais, viskas buvo apžėlę. Seniūnija atvažiavo, iškirto priaugusius sąžalynus, tad mums liko tik gražiai išgrėbti. Atsivėrė gražesnis vaizdelis. Dar prašysime Priekulės seniūnijos, kad aptvertų kapines", – užsiminė D.Kiseliūnaitė.

Dabar teritorija prie kapinaičių išties tvarkinga, o ją aptvėrus ir paženklinus, tikimasi, kad šiukšlės čia nebebus mėtomos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS