Taranuotą šviesoforą remontavo pustrečio mėnesio | Diena.lt

TARANUOTĄ ŠVIESOFORĄ REMONTAVO PUSTREČIO MĖNESIO

Vogtu automobiliu Liepų gatvėje dar gruodį taranuotas ir "užgesintas" šviesoforas vėl sužibs po kapitalinio remonto.

Savivaldybės įmonė "Gatvių apšvietimas" turėjo pakloti apie 9 tūkst. litų, kad sudaužytas šviesoforo valdymo blokas būtų pakeistas nauju.

Liepų ir Trilapio gatvių sankryžoje esantis šviesoforas užgeso po to, kai gruodį į jį trenkėsi mašiną "VW Jetta" pavogęs chuliganas. Automobilis buvo nugvelbtas iš Liepų gatvėje esančios metalo supirktuvės.

"Užtrukome dėl viešųjų pirkimų procedūrų. Pats remontas ilgai netruks, šviesoforas tuojau pradės veikti. Tai yra valandų ar dienų klausimas", – vakar žadėjo įmonės "Gatvių apšvietimas" direktorius Algimantas Laurinavičius.

Jis vylėsi, kad savivaldybės biudžetas nuostolių nepatirs, nes, A.Laurinavičiaus žiniomis, policija sulaikė niekadarį, sudaužiusį šviesoforą. Todėl iš chuligano esą bus galima išsiieškoti padarytą žalą.

Įmonės darbininkų brigada vakar iš Liepų gatvės skubėjo šalinti kito gedimo Minijos ir Bijūnų gatvių sankryžoje.

"Čia – trumpalaikis gedimas. Spėjame, kad trūkinėjo elektros tiekimas. Jei tik trumpam išsijungia elektra, reikia vėl glamonėti šviesoforus, kad jie įsijungtų", – guodėsi A.Laurinavičius.

Darbuotojai taip pat dirbo Taikos prospekte, kur teko pakeisti šviesoforus ties Žardės mikrorajonu.

"Buvome gavę skundų, kad prie pėsčiųjų perėjos stovintis šviesoforas Taikos prospekte jau yra pasenęs. Vairuotojai, šviečiant saulei, net nematydavo, koks signalas dega. Mes jį atnaujinome", – aiškino įmonės vadovas.

Netrukus bus suremontuotas ir per avariją sumaitotas Jūrininkų prospekte esantis šviesoforas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

klp

jis gi tokios pat spalvos kaip siena, bent nudazytu kokia geltona spalva su punktyrinem juostom raudonom..

To Jis

Sutinku, to šviesofoto ten niekam nereik, ir be jo gerai buvo galėtu tik perėja padaryt

ATM

Toks pat taranuotas yra Jurininku prospekte. O siaip jums patarimas ponai, nemontuokit tu svesoforo valdimo bloku ant saligatviu prie sankrizu. Pagalvokit galva o ne su bi ne. O jeigu visdelto nerandad tinkamesnes vietos, tai padarykit metalini atitvara i kuri masina trenktusi avarijos metu vietoje brangaus svesoforo bloko..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS