Teks paploninti pinigines: diskotekų organizatoriams prekybos centruose – baudos | Diena.lt

TEKS PAPLONINTI PINIGINES: DISKOTEKŲ ORGANIZATORIAMS PREKYBOS CENTRUOSE – BAUDOS

Šilutės rajono policijos komisariato pareigūnai ėmėsi bausti prekybos centruose diskotekas prieš beveik dvi savaites surengusius asmenis. Jiems gresia baudos.

Vasario 12 vienoje Šilutės parduotuvėje netikėtai užgrojo lietuviška muzika, o jauni žmonės pasileido šokti. Kiti pirkėjai susispietė aplinkui ir ėmė ploti, daugelis tai filmavo savo telefonais.

Kitą dieną tokia diskoteka surengta prekybos centre „Iki“. Ten vaikinai atsitempė garsiakalbį. Muzika skambėjo visoje parduotuvėje.

Netrukus internete pasklidusiame vaizdo įraše galima buvo matyti, kad parduotuvės darbuotoja pabandė sudrausminti šokančiuosius, bet jaunuoliai jai nepakluso, bandė šokdinti brandaus amžiaus moterį, fotografavosi su ja ir šoko toliau.

Jauni vyrai nebuvo pikti ar agresyvūs.

Daug pirkėjų lingavo į taktą, bet aktyviau į improvizuotos diskotekos šokį neįsitraukė. Beveik visi filmavo įvykius savo telefonais, netrukus įrašai pasirodė ir virtualioje erdvėje.

Ėmęsi didelio atgarsio sulaukusių įvykių aplinkybes Šilutės rajono policijos pareigūnai greitai identifikavo kelis diskotekų organizatorius.

Trys asmenys jau sulaukė baudų.

 

 

Šilutės rajono policijos viršininkas Remigijus Rudminas paaiškino, kad tyrimas tebetęsiamas, analizuojami ne tik socialiniuose tinkluose paskleisti įrašai, bet ir parduotuvių vaizdo kamerų užfiksuoti vaizdai.

„Administracinė procedūra dar neužbaigta. Žiūrime, kas organizavo tą renginį ir kas organizuotai veikė pagal organizatoriaus užduotį. Pirmiausiai turime išsiaiškinti tai. Stengiamės atlikti viską kaip įmanoma greičiau, gal užtruksime savaitę ar dvi. Nemanau, kad ilgiau. Šilutės bendruomenė nėra didelė, identifikuoto asmenis nėra sudėtinga, todėl visuomenės pagalbos nereikės. Pirmiausiai žiūrėsime, ar buvo laikomasi karantino sąlygų, ar buvo pažeista viešoji tvarka. Pareigūnai vertins visą įvykį nuo kiekvieno jų pradžios iki galo. Tikiuosi, kad Šilutės bendruomenė padarys išvadas iš tos situacijos ir supras, kad reikia laikytis tvarkos, kuri numatyta šiuo laiku“, – paaiškino R. Rudminas.

Policijai apie diskotekas trijose parduotuvėse policijai pranešta tik du kartus, abu kartus vasario 13 dieną.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

ALGIS

Rašeiva, antraštėje rašai apie baudas , bet straipsnyje šis žodis daugiau neminimas .

pensininkė

tikrai parduotuvė nėra šokių aikštelė ir ne vieta taip elgtis kai į bažnyčią atėjo aktoriai tai visi piktinosi ir nubaudė juos o kad parduotuvėje šoka ar jie kitokie į parduotuvę einame prekių pirkti o ne šokti šokite lauke , o be to parduotuvė privati valda reikėtų bausti ir savininką su nesusitvarkymu

4

Sveiki žmonės linksmybėmis stiprina savo sveikata prieš COVID, o bailiai-invalidai pavydi ir naikina ja sau ir kitiems
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS