Tradicinis bėgimas – ir už Klaipėdą | Diena.lt

TRADICINIS BĖGIMAS – IR UŽ KLAIPĖDĄ

Jau šį sekmadienį, gegužės 21-ąją, klaipėdiečiai dalyvaus tradicija tapusiame „Vilties bėgime“, kuris šiemet vyks 16-ąjį kartą. Visų distancijų starto ir finišo vieta – Atgimimo aikštė. Renginio pradžia – 9 val.

Pernai dalyviai paminėjo 770-ąjį Klaipėdos įkūrimo gimtadienį, o šiemet minės kitą ypatingą sukaktį – Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmetį.

Visų Vilties miesto renginių tikslas – solidarizuotis su sergančiaisiais onkologinėmis ligomis, skatinti sveiką gyvenimo būdą ir kviesti geros valios žmones paremti Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologijos centro veiklą.

„Artėja 16-asis solidarumo renginys „Vilties bėgimas“, kuris kasmet visus šventės dalyvius be išimties gydo, tobulina, maitina ir praturtina. Tai liudija Klaipėdoje kuriama Vilties tradicija. Šis renginys tikrai nėra žmogiškojo mąstymo rezultatas. Tai yra onkologinių ligonių ir jų artimųjų dvasios pergalė prieš baimę, abejingumą, sąstingį ir tingėjimą. Jūsų solidarumas artina mūsų tikslą nepalikti nuošalyje, visuomenės pakraštyje tų, kurie nori būti įamžinti ne kančiose, o laimėje“, – kvietime skelbė brolis Benediktas Jurčys.

Kaip ir kasmet, bėgime galės dalyvauti tiek profesionalai, tiek ir mėgėjai, amžius – nesvarbu.

Iki gegužės 17-osios į bėgimą užsiregistravo 1 289 dalyviai. Tikimasi, kad skaičius iki savaitgalio dar išaugs.

Vykstant renginiui, sekmadienį nuo 8 iki 16 val. bus ribojamas automobilių eismas centrinėje miesto dalyje.

Pranešama, kad bus draudžiamas eismas Galinio Pylimo, Tiltų, S. Daukanto, Trilapio, Liepų gatvėse bei Taikos prospekte iki Sausio 15-osios gatvės. Taip pat numatomi eismo ir parkavimo ribojimai šalia trasos esančiose gatvėse.

Automobilių eismas Pilies ir Naujojoje Uosto gatvėse bus leidžiamas su apribojimais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

gjgfty

Aš pensijoje jau baigiu atbėgti 16 000 km, ne dėl ženklelių, pasimaivymo prieš žiūrovus, o dėl sveikatos ir kad taupyčiau valstybės pinigus - išlaidos mano sveikatos priežiūrai nykstamai mažos palyginus su dauguma, nes man nereikia jokių vaistų, ypač kompensuojamų, dažnų vizitų pas gydytojus, studijavau technikos universitetuose už savo pinigus. Ar ne geriau būtų mažiau rėkimo, daugiau veikimo?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS