Tualetą Herkaus Manto gatvėje vis gadina vandalai ir nemokšos? | Diena.lt

TUALETĄ HERKAUS MANTO GATVĖJE VIS GADINA VANDALAI IR NEMOKŠOS?

Viena gyventoja įsitikinusi – jau ilgai neveikia Herkaus Manto gatvėje esantis viešasis tualetas. Moteris pastebėjo, kad durys – beveik visada užrakintos, į jį esą nepatenka nei vietiniai gyventojai, nei iš užsienio atvykę turistai. Vis dėlto atsakingos bendrovės atstovai tikino, kad tualetas – veikiantis, tik kartais jį apgadina vandalai.

„Herkaus Manto gatvėje yra gražus, modernus, jau seniai pastatytas tualetas. Ne kartą mačiau, kaip užsieniečiai į jį veržiasi, bet durys neatsirakina. Negi jis visuomet sugedęs? Ar jį kas nors prižiūri? Mano nuomone, jeigu daiktas neatlieka savo paskirties, gal verčiau jį parduoti arba apskritai nugriauti?“ – svarstė klaipėdietė Lina.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė teigė, kad už šį tualetą atsakinga bendrovė „JCDecaux Lietuva“.

„Pagal 2015 m. sudarytą paslaugų teikimo sutartį su Klaipėdos savivaldybės administracija, „JCDecaux“ neatlygintinai pastatė šį viešąjį tualetą, kuris nuosavybės teise priklauso minėtai įmonei. Ši įmonė taip pat vykdo šio tualeto priežiūrą ir eksploataciją. Įmonė informavo, kad tualetas neveikė kelias dienas, šiuo metu gedimas pašalintas, ir tualetas jau veikia“, – patikino I. Kubilienė.

„JCDecaux Lietuva“ komunikacijos vadovė Karolina Tomkevičiūtė taip pat informavo, kad tualetas – veikiantis, tačiau kartais žmonės vis tiek praneša apie tam tikrus nesklandumus.

Mes jį prižiūrime ir esame dėkingi, jei žmonės praneša apie nesklandumus, tuomet operatyviai galime sureaguoti ir sutvarkyti.

„Mes jį prižiūrime ir esame dėkingi, jei žmonės praneša apie nesklandumus, tuomet operatyviai galime sureaguoti ir sutvarkyti. Dažniausios priežastys, dėl ko sugenda tualetai, – dėl piktavališkų priežasčių ir vandalizmo atvejų arba dėl to, kad žmonės neteisingai naudojasi, t. y. ne pagal instrukcijas. Taip sistema sugadinama arba užkertama. Dėl atvejų, kai įkrenta monetos, bet neatsidaro durys, žmonės gali paskambinti mums“, – teigė K. Tomkevičiūtė.

Tualeto įrengimo ir administravimo paslaugos miesto savivaldybei nekainuoja.

Norintieji patekti į tualetą turi įmesti 30 centų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Praeivis

nemokšu sugalvota beprotybe

Anonimas

Reikia, kad būtų permatomos stiklinės sienos , kaip kokioj Olandijoj. Klientų neatsigintų....

As

Yra problemele, kai kuriem pastoviai einant pro ten atrodo kad sisioti nori. Butent tuo metu kai pinigu neturi. Gal supyko jie? Apdrauskit ir neberasykit apie tuoletus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS