Turizmo dienos proga – nauji maršrutai Klaipėdoje | Diena.lt

TURIZMO DIENOS PROGA – NAUJI MARŠRUTAI KLAIPĖDOJE

Klaipėda švęs jau tradicija tapusią Pasaulinę turizmo dieną. Nors vis labiau įsivyrauja pandemija, smalsiems keliautojams ji – ne kliūtis. Miestiečiai ir miesto svečiai, norintys įgyti žinių ir pasiklausyti istorijų apie Klaipėdą, jau kviečiami registruotis į ekskursijas, vyksiančias rugsėjo 24–27 d.

Bus ir mistinių pasakojimų

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras kartu su uostamiesčio savivaldybe organizuoja 15 skirtingų maršrutų po miestą.

Dalyvių laukia muziejai, ekspozicijos, pasivaikščiojimas po naktinę Klaipėdą ir net pasimatymas su miesto dvasiomis.

Pasakojimai apie senamiesčio istoriją, Klaipėdos kultūrą ir paslaptingas šmėklas sudomins ne tik suaugusiuosius, bet ir vaikus.

Ekskursija užsieniečiams

Laukia ekskursija ir anglų kalba. Didėjant užsieniečių skaičiui uostamiestyje, renginio iniciatoriai kviečia ne tik lietuvius, bet ir svetimšalius susipažinti su miestu.

Laukia nestandartinės ekskursijos.

"Šiais metais darome ekskursiją anglų kalba, nes matome, kad yra kitataučių, gyvenančių Klaipėdoje. Norisi, kad ir jie įgytų visas žinias apie miestą, kuriame gyvena", – teigė Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė.

Laukia dar viena naujovė – nestandartinės ekskursijos, kurių metu dėmesys bus skiriamas ne vien miesto istorijai ar lankytinoms vietoms, bet ir industriniams objektams.

Romena Savickienė / Vytauto Petriko nuotr.

Bus galimybė apsilankyti Klaipėdos energijos ir dujų fabrike, kuris netrukus turėtų tapti senų automobilių muziejumi.

Kadangi 2021-aisiais Lietuvos laivynas atšventė šimtmetį, o Klaipėdos uostas paminėjo 30 metų jubiliejų, dalyviai bus kviečiami apsilankyti Vakarų laivų gamykloje. Joje bus galima pamatyti, kaip statomi ir remontuojami laivai.

Taip pat raginama apsilankyti ir Baltijos laivų statykloje esančiame muziejuje.

Į ekskursijas kviečiami visi

Visos ekskursijos yra nemokamos. Dalyvauti galės daugiau nei 500 žmonių. Būtina su savimi turėti galimybių pasą ir galiojantį asmens dokumentą.

"Skaičių tik planuojame, bet jei bus daugiau, esame pasiruošę surasti daugiau gidų. Jeigu reikės, ekskursijų po Klaipėdą lietuvių ir anglų kalbomis tikrai bus daugiau", – kalbėjo R.Savickienė.

Klaipėdiečiai ir svečiai jau laukia, kada galės dalyvauti ekskursijose. Kai kuriems tai tapo kasmete tradicija.

"Nors registracija tik ką prasidėjo, žmonės gausiai registruojasi. Turėsime nemažai svečių iš Vilniaus. Jau nuo rugsėjo pradžios sulaukėme skambučių. Žmonės teiravosi, kada bus paskelbta programa. Žmonės priprato, kad kasmet rugsėjo 27 d. pasiūlomos įvairios ekskursijos, ir jų labai laukia", – sakė R.Savickienė.

Nepaisant karantino ir ribojimų, situacija šiais metais pagerėjo.

Palyginus su 2020 m. duomenimis, šiemet užsieniečių turistų Klaipėdoje buvo daugiau. Turizmo centre apsilankė svečių iš daugiau nei 40 šalių.

Tačiau, įvertinus skaičius, pirmoje vietoje vis dėlto išliko lietuviai, keliaujantys po Klaipėdą ir Klaipėdos regioną.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tam "Ką parodysit"

Užeikite į Klaipėdos turizmo ir kultūros informacinį centrą, atsidarykite "Turizmo diena" ir rasite pilną ekskursijų. Jeigu norite ekskursijų anglų kalba, tai yra rytoj, 14:00 valandą. O iš Vilniaus į Klaipėdą nėra problemų atvykti....

Ką jūs parodysit

Vilniečiams? Peliuką ir Meridianą? O sudegųsį kinoteatrą Žvejų gatvėje parodysit, ypač anglų kalba?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS