Ukrainiečių mokyklai Klaipėdoje ieškoma baldų | Diena.lt

UKRAINIEČIŲ MOKYKLAI KLAIPĖDOJE IEŠKOMA BALDŲ

Tarptautinei Ukrainos mokyklai Klaipėdoje dar nepavyko atverti durų mokinukams – mokyklos vadovas šiomis dienomis labai tikisi rasti kelis šimtus kėdžių, stalų ir lentų.

Trūksta šimtų kėdžių

Kiek daugiau nei prieš savaitę buvusio darbo mokymo centro patalpose įvyko simbolinė šios mokyklos mokslo metų pradžios šventė. Tada žadėta, kad netrukus karo pabėgėlių iš Ukrainos vaikai jau pradės mokytis čia įsikūrusioje mokykloje.

Tačiau šį pirmadienį vaikai dar nesėdėjo klasėse, jose dar trūksta labai daug stalų, nėra nė vienos kėdės, klasėse dar nėra ir lentų.

Mokyklos filialui Klaipėdoje vadovaujantis Jevgenijus Kravčenka įsitikinęs, kad mokykla galėtų pradėti veikti nors ir rytoj, jei tik klasėse būtų reikiamas skaičius stalų ir kėdžių.

"Bėda ta, kad Klaipėdos mokyklos perpildytos, jų vadovai turėjo iškrapštyti savo sandėlius, kad susodintų visus mokinius. Todėl iš miesto mokyklų laukti pagalbos negalime. Šiandien pat važiuosiu į atokiau esančių miestelių ir gyvenviečių mokyklas, kur vaikų mažai, tad ir baldų jiems tiek daug nereikia. Net kelios mokyklinės kėdės ar stalai mums bus didelė pagalba. Ieškome greito sprendimo, norime prarasti kuo mažiau laiko. Dalis baldų bus paskolinta, dalis – padovanota", – pasakojo J.Kravčenka.

Dalį stalų mokyklai padovanojo verslininkai.

Reikia 500 įvairaus dydžio kėdžių, apie 100 stalų ir 20 lentų.

Šiandien pat važiuosiu į atokiau esančių miestelių ir gyvenviečių mokyklas, kur vaikų mažai, tad ir baldų jiems tiek daug nereikia.

Mašinas tenka nuomoti

Paprastos biurų kėdės mokykloje nelabai tiktų. Svarbu, kad tai būtų skirtingo amžiaus vaikams tinkamos sėdėti tvarkingos kėdės. Kol kas nei pirmokai, nei baigiamųjų klasių mokiniai klasėse neturi ant ko sėdėti.

Mokyklos vadovas pirmadienį lankėsi keliose Klaipėdos krašto mokyklose, kur mokinių skaičius yra sumenkęs ir tiek baldų, kiek jose yra, šiuo metu nereikia.

Su kai kurių tokių mokyklų vadovais J.Kravčenka bendravo telefonu. Jis turi visą sąrašą mokyklų, kurias teks aplankyti ir kur tikimasi gauti reikiamų baldų.

Bėda yra ne tik baldai, bet ir transportas, kuriuo juos reikės parsivežti. Daugelis mokinių tėvų dirba, tad pagelbėti negali. Kai tik atsiranda galimybė gauti baldų, skubama juos paimti, todėl automobilį jau teko nuomotis.

Jevgenijus Kravčenka. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Vietoj pamokų – ekskursijos

"Šią savaitę mokytojai planuoja ekskursijas į muziejus, teatrą, taip pat kitokius užsiėmimus ne mokyklos patalpose. Kiekvienas mokytojas turi savo idėjų. Mums dabar svarbu pradėti. Tikiu, kad po truputį viskas sustos į vietas ir pradėsime normaliai dirbti", – tikino mokyklos vadovas.

Kol tikros pamokos Alyvų gatvėje nevyksta, Tarptautinėje Ukrainos mokykloje registruoti vaikai nelanko pamokų ir kitur.

Tiesa, dalis karo pabėgėlių vaikų vis dar mokosi mokyklose, kuriose mokėsi ir praėjusiais mokslo metais.

Kai tik Tarptautinė Ukrainos mokykla pakvies vaikus į pamokas, jų tėvams teks atžalas perregistruoti.

J.Kravčenka savaitės pradžioje į įrenginėjamą mokyklą ketino kviesti visuomenės sveikatos centro specialistus apžiūrėti patalpų. Tikėtasi sulaukti kvalifikuotų patarimų, kad būtų galima gauti mokyklos veiklai pradėti būtiną higienos pasą.

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

Nezinau

Bet kai as ejau i mokykla tai is mano tevu pinigu pirko suolus ir kedes.

tai

> Tai ir nelyskite į valstybės bei miesto iždą, tegu megztaberečiai , demenciniai zombiai iš savo kišenių šelpia invazinius slavus kiek tik nori, bet mokesčių mokėtojų pinigai skirti ne Lietuvos sunaikinimui ir slavizacijai.

to tai

ne tavo reikalas,juk nieks neatima iš tavęs raskladuškės.Bus kas juos aprūpins,ir dar kiek,nepavydėk.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS