Uostamiesčio benamiai veržiasi į laisvę | Diena.lt

UOSTAMIESČIO BENAMIAI VERŽIASI Į LAISVĘ

Per karantiną uostamiesčio benamiai, besiglaudžiantys Dubysos gatvėje jiems pastatytuose moduliniuose nameliuose, į miestą išleidžiami tik tada, kai jų prašymą apsvarsto Nakvynės namų administracija. Gal todėl atrodo, kad mieste gerokai mažiau benamių.

Nesusirgo nė vienas

Panašu, kad šiltnamio sąlygomis per karantiną gyvenantys uostamiesčio benamiai po truputį prašosi į laisvę.

Klaipėdos nakvynės namų vadovė Alma Kontrimaitė sakė, kad laikino apnakvindinimo namuose vis dar daug visą parą juose gyvenančių žmonių.

Nemažai jų skambina direktorei ir siekia leidimo išeiti į miestą.

Tačiau šie žmonės nenori prarasti galimybės gyventi šiuose namukuose, juolab kad čia jie nemokamai maitinami.

Nuo pandemijos pradžios Klaipėdos nakvynės namuose COVID-19 nesusirgo nė vienas gyventojas. Administracija mano, kad taip atsitiko dėl teisingos apgyvendinimo politikos.

„Laikomės visų prevencinių priemonių. Karantino metu galimybė išeiti – apribota. Taip saugome gyventojus nuo galimybės užsikrėsti koronavirusu ir užkratą atnešti į nakvynės namus. Daug kalbamės su šių namų gyventojais, vertiname kiekvieno jų poreikius. Jie tikina, kad į miestą nori išeiti ieškotis darbų, nusipirkti maisto, nueiti į banką ar net apsilankyti bibliotekoje – mėgstančių skaityti turime nemažai“, – pasakojo A.Kontrimaitė.

Vartojo mažiau svaigalų

Nuobodulį kai kurie benamiai vaiko lošdami kortomis. Televizorių šiuose namukuose nėra – toks malonumas miestui pernelyg daug kainuotų.

Pasirodo, karantinas prisidėjo prie benamių blaivėjimo – nakvynės namų gyventojai negalėdavo išeiti nusipirkti svaigalų.

Pasirodo, karantinas prisidėjo prie benamių blaivėjimo – nakvynės namų gyventojai negalėdavo išeiti nusipirkti svaigalų.

Siekdami, kad šie asmenys neįsigytų alkoholio, administracijos darbuotojai leisdavo norintiesiems išvykti į miestą anksti ryte, kai svaigieji gėrimai dar neparduodami.

Gal todėl šiuo metu gerokai sumažėjo ir vidaus tvarkos taisyklių pažeidimų.

Mokestis – nedidelis

Dar prieš kelerius metus socialines pašalpas gaunantys ilgalaikiai bedarbiai privalėjo atidirbti nurodytą valandų skaičių viešųjų darbų.

Tačiau pastaruoju metu tokio reikalavimo nėra.

Už gyvenimą švariuose namuose bei šiltą maistą benamiai iš savo gaunamų pašalpų ir pensijų moka grašius, neretai viso mėnesio mokestis jiems sudaro 10 eurų.

Paslaugų kaina kiekvienam nakvynės namų gyventojui – individuali, priklauso nuo jo gaunamų išmokų.

Viršutinėje gatvėje esančiuose nakvynės namuose šiuo metu gyvena 45 asmenys, Dubysos gatvės moduliniuose nameliuose dabar glaudžiasi 39 žmonės, nors šiose patalpose gali tilpti 51 benamis, o itin šaltu metu – ir iki 60 asmenų.

Netrukus Šilutės pl. 8 namo pirmajame aukšte bus baigta renovacija, čia bus teikiamos apgyvendinimo paslaugos apie pusšimčiui asmenų.

GALERIJA

  • Uostamiesčio benamiai veržiasi į laisvę
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Komentatoriai

Su tokiom busto kainom greitai visi ten atsidursit:)

PUIKI IDĖJA

VILNIUJE VOKIEČIŲ GATVĖJE PASTATYTI SUOLELĮ PAMINKLĄ VALKATAI DREDUI..JAME BŪTŲ SUOLELIS IR ANT JO MIEGANTIS DREDAS PO GALVĄ PASIDĖJĘS ŠIUKŠLIŲ MAIŠĄ...TIESA DĖL VIETOS TIKTŲ IR NUOLATINĖ DREDO VIETA - LUKIŠKIŲ AIKŠTĖ...

Mes negalim

radikaliai padėti tokiems žmonėms. Todėl negalim ir reguliuoti ką ir kada jie turi daryt.Niekas nesirengia priimti priverstinio gydymo, o be jo visos tos pūgos vadinamos pagalbos benamiams alkoxolikams suteikimo priemonėmis yra NIEKAS ir dar biški
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS