Uostamiesčio gatvėse vairuotojų laukia pokyčiai | Diena.lt

UOSTAMIESČIO GATVĖSE VAIRUOTOJŲ LAUKIA POKYČIAI

Uostamiesčio gatvėse vairuotojų laukia pokyčiai. Keičiamos eismo srautus stebinčių vaizdo kamerų dislokacijos vietos. Nuo šiol bus filmuojama Naujakiemio gatvės ir Taikos prospekto sankryža. Vairuotojai bus stebimi, ar važiuoja autobusams skirta eismo juosta.

Klaipėdoje iš viso yra dvi kamerų poros, stebinčios viešajam transportui skirtas eismo juostas.

Viena kamerų pora buvo sumontuota ties Taikos prospekto susikirtimu su Debreceno gatve.

Antroji pora stovėjo kitapus Taikos prospekto, ties sankirta su Naikupės gatve.

"Viena kamerų porų perkeliama į kitą vietą – Taikos prospekto ir Naujakiemio gatvės sankirtą. Kita pora netrukus bus perkelta į centrinę miesto dalį", – patikslino viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" vadovas Andrius Samuilovas.

Kameros stebės A ženklu pažymėtas eismo juostas, kurios skirtos viešajam transportui.

Andrius Samuilovas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Bėdų yra centrinėje miesto dalyje, Herkaus Manto gatvėje. Piko metu nedrausmingi vairuotojai bando spūstis aplenkti važiuodami A juosta. Kamerų pora atsiras ties sankirta su Vytauto gatve. Tie, kurie suks į Vytauto gatvę, nesulauks priekaištų. Tačiau važiuojantieji toliau tiesiai, bus fiksuojami kaip pažeidėjai", – patikino A.Samuilovas.

Kai kam reikėtų prisiminti Kelių eismo taisykles.

Kamerų pora fiksuos eismą šiaurine kryptimi. Iš Herkaus Manto gatvės į Vytauto gatvę važiuojant senamiesčio link išsukti negalima, nes ten yra vienpusis eismas. Į Vytauto gatvę sukame tik važiuojat pietine kryptimi", – paaiškino A.Samuilovas.

Situacija miesto gatvėse byloja, kad daugybė vairuotojų ignoruoja ribojimus, galiojančius A juostai.

"Kai kam reikėtų prisiminti Kelių eismo taisykles. Tam ir kaitaliojama kamerų vieta, kad kuo daugiau vairuotojų prisimintų draudimą važiuoti viešajam transportui skirta eismo juosta", – pastebėjo A.Samuilovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Jura

Labai noreciau susipazinti su tais kas tvarko Klaipedoje visa judejima , juostos, svesoforai ... Panasaj kad tie kurie vadovauja, neturi tinkamo issilavinimo, jeigu daro tokios klaidos. Taikos prospekta reikejo jau senai praplatint iki sesiu juostu ir tik tada investoti pinigus i infrastruktura. Bet cia atrodo,vadovavo ne architetai bet statibininkai , kurie suinterisoti pakloti daugiau kvadratiniu metru plitelemis ir pastatiti daugiau svesoforu

Samokatovas iš kkt

Ubagynas ne miestas, pasiziurekit koks siurprizas yra prie muzikinio teatro, šarikovų suprojektuota sankryža, normalų eismą pavertė į vienos juostos kaimo šunkelį, ir taip per visą miestą, ekonac1a1 kitaip nepavadinsi, tu niekada niekada atgal neįsodinsi žmogaus atgal į autobusą jei jis turi savo auto, bet ekonac1a1 savivaldybeje mano kitaip nes jie tarnauja nekiškio kkt, o ne miestiečiams, ką dar pvz veikia sviesoforas prie debreceno taikos naikupes sankryzos, neuzteko ten tik pestiesiems ne inp1so naujus vasiukus ten kur niekam nereikia

to to linas

Norėjome parašyti nuo betvarkes bėga..?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS