Uostamiesčio gatvėse zuja nežymėti policijos automobiliai | Diena.lt

UOSTAMIESČIO GATVĖSE ZUJA NEŽYMĖTI POLICIJOS AUTOMOBILIAI

Uostamiesčio gatvėse policijos pareigūnai pažeidėjų tyko tyliai. Kelių policijos tarnybos patruliai pusę savo tarnybos laiko nuo šiol praleis nežymėtuose automobiliuose, kurie aprūpinti specialia greitį fiksuojančia technika ir vaizdo kameromis.

Patruliuos: kelių ereliams policija spendžia spąstus – gatvėse daugės slapta dirbančių pareigūnų mašinų.

Socialinio tinklo "Facebook" paskyros "Klaipėdos reidai II" nuotr.

Viskas: eismo taisykles dažnai pažeidžiančių vairuotojų veiksmus fiksuos naujas patrulių automobilis.

Socialinio tinklo "Facebook" paskyros "Klaipėdos reidai II" nuotr.

Mindaugas Džermeika:

Vairuotojai mašinose tiesiog gyvena su telefonais.

Gatvėse zuja nežymėti policijos automobiliai Asta Aleksėjūnaitė

a.aleksejunaite@kl.lt

Uostamiesčio gatvėse policijos pareigūnai pažeidėjų tyko tyliai. Kelių policijos tarnybos patruliai pusę savo tarnybos laiko nuo šiol praleis nežymėtuose automobiliuose, kurie aprūpinti specialia greitį fiksuojančia technika ir vaizdo kameromis.

Į kelius – su nauja įranga

Pažeidėjų medžiokle užsiimančių patrulių baltos spalvos "Škodos" valstybinius numerius mintinai žino visas uostamiestis.

Ne vienerius metus vairuotojų puikiai atpažįstama patrulių mašina "Renault Laguna" šiuo metu jau nebesutinkama miesto gatvėse.

"Nusprendėme persitvarkyti. Šios mašinos vairuotojams jau iki skausmo buvo pažįstamos. Taip, turime juodos spalvos "Škodą". Tai buvo policijos automobilis, tačiau mes nusprendėme jį pertvarkyti, nuimti skiriamuosius ženklus ir juo patruliuosime gatvėse", – apie naują įrankį kovoti su pažeidėjais kalbėjo Klaipėdos Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika.

Mindaugas Džermeika / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pasirodo, uostamiesčio pareigūnai gavo papildomos įrangos, kuria ketinama filmuoti miesto gatvėse greitį viršijančius vairuotojus.

"Kol kas dar neviešinome, bet esame gavę naują įrangą, kuria matuosime greitį", – pripažino M.Džermeika.

Vairuotojai mašinose tiesiog gyvena su telefonais.

Atnaujino parką

Dar vienu nežymėtu automobiliu uostamiesčio policijos pareigūnai jau kurį laiką sukinėjasi po Klaipėdą.

"Ford Focus", pilkos spalvos? Taip, tai mūsų automobilis. Jis taip pat stebi pažeidėjus ne viešo patruliavimo būdu. Teko persiorientuoti. Policijos pareigūnai persirengia civiliais rūbais ir fiksuoja nenaudėlius. Mes pavargome stovėti gatvėse. Tai neduoda jokios naudos", – akcentavo M.Džermeika.

Kelių policijos tarnybos viršininkas pripažino, kad vairuotojai, pamatę įprastai ženklintą policijos automobilį, tik laikinai sumažina greitį ar padeda telefoną į šoną.

"Pavyzdingai kai kurie elgiasi tik tuo momentu. O po to vis tiek daro tą patį. Žmonės masiškai pažeidinėja taisykles. Todėl pakeitėme koncepciją – patruliai nuo šiol daugiau dirbs ne viešo stebėjimo būdu, o kai kas sulauks pranešimų apie baudas. O tokių pažeidimų nustatome labai daug", – pripažino M.Džermeika.

Viskas: eismo taisykles dažnai pažeidžiančių vairuotojų veiksmus fiksuos naujas patrulių automobilis. (Socialinio tinklo "Facebook" paskyros "Klaipėdos reidai II" nuotr.)

Fiksuoja šimtus pažeidimų

Dažniausi pažeidimai – greičio viršijimai, pėsčiųjų nepraleidimas per perėją, sankryžos kirtimas degant geltonos ar raudonos spalvos šviesoforo signalui, chuliganiškas vairavimas.

"Vairuotojai mašinose tiesiog gyvena su telefonais. Telefonai – kaip grožio įrankiai, jų niekaip žmonės nenori paleisti iš rankų. Tokius pažeidimus fiksuojame masiškai", – tikino M.Džermeika.

Slaptai kelius pareigūnai stebi nuolat, šiuos automobilius galima sutikti įvairiausiuose taškuose.

"Tačiau kol kas šių mašinų neišleidžiame į automagistralę. Vadovaujamės Policijos departamento nurodymu ir į A1 kelią siunčiame tik žymėtus automobilius", – papildė M.Džermeika.

Minėti automobiliai dirbs tik Klaipėdos apskrities keliuose. Į gretimų policijos komisariatų teritorijas nežadama kišti nosies.

Tauragės policija turi "Audi A8" ir "Škoda Octavia" automobilius.

Telšiškiai patruliuoja nežymėtais BMW ir "VW Passat" automobiliais.

Šiaulių apskrityje greitį fiksuoja "VW Passat" ir "Renault Laguna".

Vadinamieji mašinų mainai yra vykę tik kartą – klaipėdiečių nežymėti automobiliai vyko padirbėti į Vilnių, o sostinės patrulių mašinos kurį laiką gaudė pažeidėjus pajūryje.

"Mes nesame slapta tarnyba. Bet vis daugiau laiko pareigūnai praleis tyliai stebėdami kelius. Ėmęsi šios praktikos, pamatėme tikrąjį vaizdą, kas vyksta keliuose. Labai daug vairuotojų kerta sankryžas degant raudonam šviesoforo signalui. Net autobusų vairuotojai dar neria per sankryžą degant raudonai šviesai. Baisu. Nors dauguma vairuotojų aiškina, kad jie baigia manevrą", – pasakojo M.Džermeika.

Patrulių naudoto "Renault Laguna" Klaipėdos kelių policijos tarnyba atsisakė ir perdavė kitai tarnybai.

"Turime tris automobilius, kurie dirbs tokiu principu. Bet ateityje jų gali būti ir daugiau. Galvojame, kad vertėtų ir numerius pakeisti kai kuriems automobiliams. Dėl efektyvumo", – sakė M.Džermeika.

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

Trinyciu kvartalo gyventojas

Noreciau pasidalinti savo kasrytine kelione is Verpeju g. iki darbo LEZ. Isukus i Mokyklos gatve - iskart nereguliuojamas sviesoforas, blogai suderintas, pesciuju nera, o uzsidega geltona ir raudona vienu metu! (keikiasi vairuotojai, akivaizdzdiai cia turi buti rankinio valdymo pereja!). Gerai, vaziuojam toliau iki Silutes pl. - Tilzes g. sankryzos, viskas lyg ir gerai, tik nuo gelezinkelio puses labai trumpai zalia sviesa, galetu buti antra tiek... gerai, vaziuojam iki pesciuju prejos netoli Kauno g., o cia kosmaras... Pesciajam nuspaudus mygtuka, zalia dega kiek reikia, ir... uzsidegus raudonai, raudona dega ir pestiems, ir vairuotojams apie 15 - 20 sekundziu!!! manau, skubantys vairuotojai supranta situ sekundziu verte... vaziuojam toliau iki Silutes - Kauno gatviu sankryzos, cia viskas OK! toliau pesciuju pereja prie katilines, veikia nepriekaistingai, toliau pesciuju pereja prie Duonos kombinato, cia reikalinga reguliuojama pereja, trukdomas eismas...

paprastas patarimas

jei ponas policininke pavargai keisk darba ,o ne varkslenk

Taip neturetu buti

Is kur atejo ta mada vazinet su nezymetais automobiliais??? Policija privalo vazineti tik su zymetais automobiliais, vilketi uniforma. Cia kazkokia jau anarchija, gryztame i sovietinius laikus kai nezinybinkai vazinejo su kuom tik norejo. Turi buti pas policijos auto skiriamieji zenklai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS