Uostamiesčio gyventojus iš proto varo sniego motociklai: garsas išvertė iš lovų | Diena.lt

UOSTAMIESČIO GYVENTOJUS IŠ PROTO VARO SNIEGO MOTOCIKLAI: GARSAS IŠVERTĖ IŠ LOVŲ

Šalia uostamiesčio įsikūrusios gyvenvietės kenčia nuo chuliganiškai besielgiančių jaunuolių. Vėlyvą vakarą du rajono gyventojai nusprendė pasivažinėti sniego motociklais palei gyvenamųjų namų tvoras. Žmonės, pašokę iš lovų, piktinosi, kad ekstremalai siautė tada, kai daugybė šeimų su vaikais ruošėsi miegoti.

Garsas išvertė iš lovų

Žmonės socialiniame tinkle paviešino įrašą, kuriame matyti, kaip sniego motociklai važinėja palei gyvenamojo namo tvorą.

Po šiuo įrašu atsirado tokių komentatorių, kurie užsipuolė namo šeimininkus, pagrasinusius nusiųsti įrašą policijai, jei chuliganai nesiliaus.

„Mačiau, kad dar ir pačius žmones užpuolė komentatoriai. Įžūliai, sakyčiau. Turime mes čia tą problemėlę – sniego motociklais važinėjama tikrai ne ten, kur derėtų. Jei tik palei tvorą pravažiuotų kartą, tiek tos bėdos būtų. Bet kitur jie suka ratais, liaudiškai tariant, piešia saulutes. Važinėjama privačiomis žemėmis. O kodėl kažkas turi kitiems pasėlius gadinti?“ – klausė Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas Andrius Burba.

Trečiadienį vakare veikiausiai tuos pačius motociklininkus palei Palangos plentą matė ir kiti klaipėdiečiai.

„Galvojau, kad priešprieša atlekia automobilis. Du motociklininkai važiavo laukais, palei pagrindinį kelią į Palangą. Labai akino jų lempos. Tik idiotai taip gali elgtis“, – nuomonę išsakė palangiškis, vaizdo registratoriumi nufilmavęs motociklininkus.

 

 

Ragina pranešti

Dėl sniego motociklininkų policija skundų sulaukia ne pirmus metus.

„Dažniausiai jie pastebimi Aukštkiemių, Gvildžių kaimų teritorijose. Problema ta, kad net jei žmonės ir pateikia filmuotą medžiagą, motociklų vairuotojai būna su šalmais, jų atpažinti neįmanoma. Patys motociklai – be valstybinių numerių. Raginčiau gyventojus peržiūrėti savo namų teritorijas stebinčių vaizdo kamerų įrašus, vertėtų pasikalbėti su kaimynais“, – patarė A.Burba.

Gyventojai socialiniuose tinkluose stebėjosi, kad ekstremalaus sporto mėgėjai elgiasi lyg gyventų vienkiemyje. Tiesa, pasipiktinusiuosius feisbuke kiti užpuolė pasisakymais, kad esą tai paskutinė galimybė linksmintis.

„Yra tvarka, nustatytas ramybės laikas – visi turime to laikytis. Negerai, jei vyrai suka ratais vėlyvą vakarą“, – patikino A.Burba.

Nori griežtinti baudas

Seime registruota įstatymo pataisa, kuri itin sugriežtins atsakomybę tiems, kurie transporto priemonėmis niokoja gamtą.

Miškų ar saugomų teritorijų niokotojų neatbaido 20–50 eurų bauda už nelegalų pasivažinėjimą miškais ar 140–300 eurų bauda už sunaikintą miško paklotę.

Siūloma už važiavimą transporto priemone miškais ten, kur tai daryti draudžiama, taip pat už neteisėtą važiavimą per miško paklotę, įteisinti nuo 500 iki 1 500 eurų baudas. O asmuo, sulaikytas pakartotinai darantis nusižengimą, sulauks nuo 1,5 iki 3 tūkst. eurų baudos. Įkliuvus trečią kartą grės transporto priemonės konfiskacija.

„Yra itin jautrių teritorijų, pavyzdžiui, Eketės piliakalnis. Maurojama paveldo saugoma teritorija, labai blogai. Kažkas galvoja, kad smagu kalnu pasivažinėti, esą atrakcija“, – šiurpo pareigūnas.

Klaipėdos rajono policijos komisariatas yra sulaukęs skundų dėl Agluonėnuose esančios keturračių mėgėjų trasos. Skųstasi ir dėl sniego motociklininkų.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Algirdas

O jau skundas tai viršūnė "pravažiavo palei pat tvorą" Pagal video tai pravažiavo net už kelio skiriančio sklypą su tvora. Sniego motociklas yra transporto priemonė, kitą kartą važiuočiau keliu, kad ir 100 kart pirmyn atgal. Nes tai visuomeninis kelias. Žmonės važiavo toliau nuo namo, kad mažiau trukdytu, o jie dar skundžiasi.

Stepas

Neturi teisės važinėt be leidimo baust be gailescio

Anonimas

Jie neturi teisės važinėti bet kur be leidimu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS