Uostamiesčio prekyvietėse – pirmosios bulvės | Diena.lt

UOSTAMIESČIO PREKYVIETĖSE – PIRMOSIOS BULVĖS

Išsiilgusieji šviežių bulvių skonio jau gali mėgautis šiomis Lietuvoje užaugintomis daržovėmis. Tiesa, šviežių bulvių kaina kol kas įkandama ne kiekvienam – už kilogramą prašoma 1,5 euro.

Pirmosios šių metų derliaus bulvės Naujajame turguje pasirodė praėjusį penktadienį. Tačiau jas pirkėjai labai greitai išgraibstė. Po savaitgalio jau daugelyje prekybos vietų buvo galima sutikti bulvių prekeivių.

Didesnės bulvės kainuoja brangiau, smulkesnių galima gauti ir sumokėjus 60 euro centų už kilogramą, nors dar prieš savaitę pigiausios šviežios bulvės buvo pardavinėjamos už 70 euro centų.

Uostamiestyje siūloma Šilutės, Klaipėdos ir Kėdainių rajonuose užaugintų bulvių.

Turgaus prekybininkai tikina, kad šiais metais bulvėmis pradėta prekiauti gerokai anksčiau. Esą pernai šviežias bulves imta kasti antroje birželio pusėje.

Nors šiemet drėgmės trūko visoje Lietuvoje, pajūrio bulvių augintojai džiaugiasi gausiu derliumi. Taip nutiko todėl, kad šiais metais jos pasodintos anksti, kol dirvoje dar buvo pakankamai drėgmės.

Prieš savaitę turgavietėje buvo galima išvysti ir pirmųjų žemuogių. Jas pirkėjai iš uogautojų išgraibstė akimirksniu.

„Turgavietėje jau galima nusipirkti ir šviežių žirnelių. O štai lietuviškų braškių kaina krito iki 1,5–2 euro už kilogramą“, – pasakojo Naujojo turgaus administracijos darbuotojos.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Petras1

O islindo pora bybisu litovcu kurie eda kraujina zarna su kiauliu ismatom, skanaus edant nacionalini patiekala xui,pizda i xvost

Bukiui

Koks jis petras, jis petia petusok... :D Ten pas juos bulves neauga, todel kemsa atveztinius grikius ir ryzius, o dazniausiai svogunu galvutes, kai turi... :D

to petras1

tu ne Petras ,tu PEDRILA...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS