Uostamiestyje baigėsi fontanų sezonas | Diena.lt

UOSTAMIESTYJE BAIGĖSI FONTANŲ SEZONAS

Uostamiestyje nuo spalio 1-osios buvo išjungti visi miesto fontanai. Klaipėdos savivaldybė informavo, kad nors pirmasis kalendorinio rudens mėnuo iki šiol lepino neįprasta šiluma, tačiau spalį žadami vėsesni orai, o tai esą ženklas, kad jau laikas išjungti fontanus ir tinkamai juos parengti žiemai.

Prasidėjus pirmajai spalio savaitei, išmanieji fontanai prie Jono kalnelio, „Vaidilos“ aikštėje, taip pat Teatro, Kurpių aikštėje (prie „Meridiano“), Puodžių g. prie paminklo Vydūnui, Karlskronos g. ir fontanai Debreceno bei Pempininkų aikštėse – išjungti.

Taip pat išjungtas fontanas Danės krantinėje, prie „Žvejo“ skulptūros. Jis priklauso bendrovei „Klaipėdos Smeltė“.

Danės skvere esančio fontano įrangą dar rugpjūtį per liūtis gausiai užliejo vanduo ir jis iki pat sezono pabaigos nebeveikė.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas tąkart informavo, kad buvo užlieta fontano techninė patalpa, kurioje buvo visa programinė įranga, ji buvo visiškai apsemta vandeniu. Kokia liūčių metu fontanui padaryta žala, tebetikslinama.

Per liūtis elektros tiekimo gedimų pasitaikė ir Pempininkų aikštėje esančiame fontane. Gedimas buvo pašalintas, ir fontanas sėkmingai veikė iki šiol.

Įprastai fontanai mieste įjungiami per Motinos dieną, kuri švenčiama pirmąjį gegužės sekmadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

atėjūnams

DANGĖS krantinė

Vėtra

Iki kito sezono gal sutvarkys išvogtą Karslkronos skvero fontaną. Tikėkimės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS