Uostamiestyje COVID-19 jau beveik nėra | Diena.lt

UOSTAMIESTYJE COVID-19 JAU BEVEIK NĖRA

Baigiantis pirmajam vasaros mėnesiui pastebima, kad sergamumas ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 – žymiai sumažėjęs.

Specialistai nurodo, kad veikiausiai rudenį sergamumo rodikliai ims didėti, o tai esą įprasta.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus patarėja Greta Gargasienė pažymėjo, kad, pagal prieinamus atvirus duomenis, Klaipėdoje registruojami pavieniai COVID-19 atvejai – birželio 12–18 d. buvo užregistruoti trys.

Oficialią COVID-19 ligos statistiką teikia Valstybės duomenų agentūra.

Sergamumas COVID-19 liga, kaip ir kitomis ŪVKTI, didžiausią piką pasiekia žiemos mėnesiais.

„Sergamumas COVID-19 liga, kaip ir kitomis ŪVKTI, didžiausią piką pasiekia žiemos mėnesiais. Registruotas sergamumas priklauso ir nuo besikreipiančių asmenų skaičiaus, t. y. oficiali statistika atspindi tik tuos atvejus, dėl kurių žmonės kreipėsi į asmens sveikatos priežiūros įstaigas“, – teigė specialistė.

„Vadovaujantis ŪVKTI sergamumo tendencijomis, vasarą registruojama daug mažiau atvejų, nes ŪVKTI būdingas sezoniškumas. COVID-19 liga yra viena iš ŪVKTI, todėl rudens ir žiemos sezoną matysime sergamumo kilimą, tačiau koks jis bus, prognozuoti sunku“, – pažymėjo G. Gargasienė.

Specialistai tikino, kad vienas veiksmingiausių būdų apsisaugoti nuo COVID-19 – skiepai ir neseniai atsiradę vaistai.

Sveikatos apsaugos ministerija informavo, kad gyventojai gali kreiptis į savo šeimos gydytojus dėl valstybės biudžeto lėšomis apmokėto ir neatlygintinai išduodamo registruoto vaisto nuo COVID-19 skyrimo.

Nurodyta, kad „vaistas skirtas koronaviruso sukeltos ligos gydymui suaugusiesiems, kuriems nereikia papildomos deguonies terapijos ir kuriems kyla didesnė progresavimo į sunkios eigos COVID-19 rizika“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Buvo

Buvo Suduotas smugis koronavirusui 2022m vasario 24d....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS