Uostamiestyje į vakcinacijos centrus neketinama vilioti loterijomis | Diena.lt

UOSTAMIESTYJE Į VAKCINACIJOS CENTRUS NEKETINAMA VILIOTI LOTERIJOMIS

Statistika byloja, kad Klaipėda, kalbant apie gyventojų skiepijimo tempą, velkasi šalies savivaldybių gale. Vis dėlto uostamiestyje į vakcinacijos centrus neketinama vilioti loterijomis ar dovanomis, viliamasi, kad klaipėdiečiai susipras patys.

Sekmadieniui – 140 registracijų

Per dieną Klaipėdos vakcinacijos centruose gali būti paskiepyta apie 2 tūkst. miestiečių, tačiau ateina tik keli šimtai.

„Sudarytos visos galimybės – infrastruktūra parengta, vakcinų yra, personalas ir savanoriai pasiruošę. Trūksta tik norinčiųjų vakcinuotis. Trūksta tų pečių, kurie – už laisvę. Svarbu suvokti, kad vakcinacija yra tas kelias, kuris padės sugrįžti į normalų gyvenimą“, – kalbėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Per dieną pasiskiepyti registruojasi nuo 300 iki 600 klaipėdiečių.

Esame pačioje uodegoje. Tarp visų savivaldybių – ketvirti nuo galo.

„Tai nėra įspūdingi skaičiai. Galima iki 2 tūkst. per dieną paskiepyti. Matome, kad pirmajam birželio sekmadieniui užsiregistravo vos 140 žmonių. Vakcinacijos procese išeiginių neturėtų būti. Tai reikia daryti kaip įmanoma aktyviau“, – sakė meras.

Dėl vakcinacijos procesų uostamiestyje susitikę savivaldybės specialistai aptarė įvairias skiepijimo programos galimybes.

„Viliones ir gundymus specialistai vertina skeptiškai. Vakcinuotis žmonės viliojami bilietais, ledais, picomis ar loterijomis. Tai – šį procesą diskredituojančios priemonės. Nepamirškime, kad aktyvėja antivakserių judėjimas. Tačiau aš tikiu sveiku klaipėdiečių mąstymu. Ne dovanomis turime spręsti mūsų saugumo ir sugrįžimo į normalaus gyvenimo vėžes klausimą. Tai reikia daryti sąmoningu pasirinkimu. Gal kitoms savivaldybėms tai ir tinka? Gal suvalkiečiai už dovaną ir gali viską padaryti?“ – juokavo V.Grubliauskas.

Ketvirta vieta nuo galo

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas prieštarauja Klaipėdos merui ir tikina, kad uostamiesčiui tiesiog būtina vakcinacijos kampanija.

Raimundas Grigaliūnas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Esame pačioje uodegoje. Tarp visų savivaldybių – ketvirti nuo galo. Kas ir iš to, kad miesto valdžią tokie skaičiai neramina? Reikia konkrečių veiksmų. Neringoje vakcinuota 71,8 proc., Palangoje – 43,7 proc., o Klaipėdoje – vos 30 proc. gyventojų. Tai yra gėda. Suprantu, Neringoje realiai gyvena perpus mažiau žmonių, nei registruota. Meras juos gali ir už rankų nuvesti vakcinuotis. Bet Klaipėdoje, kur tiek gyventojų ir tik toks aktyvumas, reikia kažką daryti“, – tikino R.Grigaliūnas.

Reikia kampanijos

R.Grigaliūnas svarstė, kad galbūt tokį vangų procesą lemia prastas rusakalbių bendruomenės požiūris į vakcinas.

„Aš nežinau, kaip jie vertina vakcinaciją, bet gal jų nepasiekia visa informacija? Ši bendruomenė turi iškilių asmenybių, gal juos galima pakviesti paagituoti savo diasporą. Nesakau, kad sėkmė slypi nuomonių formuotojų veiksmuose, bet miestas turi imtis tam tikros kampanijos. Iki liepos 1-osios šalyje užsimota pasiekti 70 proc. gyventojų vakcinacijos rodiklį. Aš nežinau, kada Klaipėdai tai pavyks“, – susirūpinęs svarstė R.Grigaliūnas.

Į pagalbą savivaldybėms skuba ir Nacionalinis kraujo centras, kuris skelbia pradedantis miestuose ir miesteliuose skiepyti „Johnson & Johnson“ vakcina be išankstinės registracijos.

Aplinkinėse savivaldybėse vakcinacijos tempai kur kas spartesni. Rietavo savivaldybėje paskiepyta 37 proc. gyventojų, Šilutės rajone – 31,7 proc., Plungės ir Kretingos rajonuose – 30,9 proc., o Klaipėdos rajone – 30,3 proc., Skuodo rajone – 30,1 proc. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Tap

Šaunuoliai klaipėdiečiai,būkite protingi ir tikrai neikite leistis šito nuodo,aš didžiuojuosi,kad klaipėdiečiai tokie įžvalgūs,supranta kur čia šuo pakastas...

Kodėl

ir vėl rusai kalti.....

Vieta

Tam netinkama , blogas susisiekimas . Iš pietinės miesto dalies atstumas kaip nuo Klaipėdos iki Palangos .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS