Uostamiestyje per karių pratybas aidės šūviai | Diena.lt

UOSTAMIESTYJE PER KARIŲ PRATYBAS AIDĖS ŠŪVIAI

Nuo penktadienio iki pat sekmadienio Klaipėdoje ir apylinkėse girdėsis imitaciniai šūviai. Pranešama, kad bus vykdomos Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės 309 pėstininkų kuopos pratybos.

Nurodoma, kad kariai treniruosis netoli Pievų, Lypkių ir Joniškės gatvių, o pratybų metu bus naudojami ginklai ir imitacinė pirotechnika.

Pasak Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės 309 pėstininkų kuopos vado kpt. Edgaro Timinsko, triukšmas truks trumpai – daugiausia 10 min.

"Garsas bus, bet nebus jokių didelių sprogimų, kurie būtų kaip sprogstamasis užtaisas. Bus naudojami keli dūminiai užtaisai ir keli sprogstamieji vietinės reikšmės užtaisai. Sprogstamieji – kaip petardos. Pačiame mieste mes būsime rugsėjo 17–18 dienomis. Veiksmas bus šeštadienį nuo 19 iki 20 val., o sekmadienį – nuo 11 iki 13 val. Truks kelias valandas, bet tame laiko intervale du incidentai įvyks. Vienas incidentas truks apie penkias minutes", – teigė E.Timinskas.

Pratybose dalyvaus apie 90–100 karių. Pabrėžiama, kad didesnis triukšmas bus šeštadienį.

"Nuo 19 iki 20 val. vyks pagrindinis veiksmas. Kaip pavyzdys, mes vykdysime operacijas ir mus pastebės imituojančios pajėgos, gali būti, kad apsišaudysime ir atsitrauksime. Bet tai nebus didelės koncentracijos imitaciniai šaudmenys", – tikino pašnekovas.

Kaimyninėje Ukrainoje vykstant karui, įvairūs sprogstamieji garsai vykstant karių pratyboms uostamiestyje ir ypač netoli gyvenamųjų namų, gali išgąsdinti gyventojus.

Vis dėlto tikimasi, kad garsas nebus labai stiprus, ir klaipėdiečiai ar karo pabėgėliai iš Ukrainos neišsigąs.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

As

I poligona durniukus i poligona

mano manymu

reikėtu šitą šaunių karių buri padalinti į keturis padalinius ir taip sakant netyčia užpulti konservatnykų ir liberastų bustines, kiti su linksma daina šturmuoja igničio ir mentų bustines, paskui kas lieka su vietiniu aborigenu plojimais ir susižavėjimo šuksniais pakariam ant simboliniu kartuviu prie dangės visus likusius valdžios pederastus ir jų bobas su tuzikais, ai dar užmiršau, tuziku būdas irgi sukapojam ir ant tų lentų centre išsikepam šašlykų

sekantis žingsnis

,,Uostamiesčio daugiabučiuose per karių pratybas aidės šūviai":D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS