Uostamiestyje paaugliai niokoja apleistą pastatą | Diena.lt

UOSTAMIESTYJE PAAUGLIAI NIOKOJA APLEISTĄ PASTATĄ

Uostamiestyje gyvenantys paaugliai niokoja šiuo metu nenaudojamą buvusį Klaipėdos universiteto (KU) Socialinių mokslų fakulteto pastatą. Kone kasdien pro šalį einantys gyventojai pastebi, kad ant langų užkaltos faneros plokštės – vėl nuplėštos, o socialiniuose tinkluose sklando vaizdo įrašai, kuriuose matyti, kad jaunimas teplioja pastato sienas grafičiais.

Klaipėdos tarybos narys Saulius Liekis tikino, kad pareigūnai apie situaciją žino ir kartais pro pastatą pravažiuoja.

„Yra vaizdo įrašų, kuriuose jaunimas vaikšto po pastato vidų ir kažką veikia, šokinėja pro langus. Matyti ir pravažiuojant, kad jie ten lipa, išlipa, net sienos yra aprašytos grafičiais. Buvo gražiai užkalti langai, o po poros dienų vienas atplėštas, po to – kitas. Kaip kiti rašo, turbūt gali kasdien užkalti tuos langus, o jie jau kitą dieną bus išplėšti“, – tikino S. Liekis.

Anot jo, pastato savininkai kažkada planavo pastatą įveiklinti, tačiau kol kas niekas jame nevyksta, tad tai tapo patrauklia vieta jaunimui susiburti.

„Turbūt yra savininkai. Kažkada jie planavo ar vaikų darželį, ar sporto klubą, o gal senelių dienos centrą ar namus. Pastatas yra padalintas į dvi dalis, vieni šeimininkai – „Rimi“ įsikūrė ir susitvarkė, o kiti dar galvoja, kaip jį įveiklinti“, – pažymėjo pašnekovas.

Gyventojai mano, kad jaunimui Klaipėdoje trūksta veiklos. Turėdami, kur legaliai paišyti grafičius, veikiausiai nebeniokotų svetimų pastatų.

Jaunimui reikia užimtumo Klaipėdoje.

„Pats kaip policijos rėmėjas irgi informavau ir matau, kad pareigūnai pro pastatą pravažiuoja. Jaunimui reikia užimtumo Klaipėdoje. Tokios erdvės traukia kažką veikti. Buvo informacija, kad kažkur yra langų mėtymo būrelis. Turbūt tokių erdvių jaunimui tikrai reikėtų, kur jie galėtų tuos pačius grafičius legaliai piešti ar dar kažką daryti“, – svarstė S. Liekis.

Buvusį KU Socialinių mokslų fakulteto pastatą yra nusipirkusi bendrovė „Maksilika“. Jos atstovas patikino, kad apie problemą žino ir su ja jau kurį laiką kovoja, tačiau bergždžiai.

„Mes pastatą uždarėme, aptvėrėme statybine tvora. Žinome problemą. Ir savivaldybė jau važiavo žiūrėti. Uždarėme visas skyles, dar pabaigsime visiškai užkalti duris, ir viskas. Niokoja vaikinai. Mes užkalame, o jie vis tiek lenda. Nors yra tvora, per ją perlipa“, – sakė bendrovės atstovas.

Jis taip pat patikino, kad jau ruošiami dokumentai dėl pastato įveiklinimo, bet kas konkrečiai jame bus daroma, kol kas neatskleidžiama.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Edis

Sunku patikėti,kad toks pastatas,su visa infrastruktūra,nebūtų kam nereikalingas.Teisingai pastebėjo kažkas,miestui nereikia tokių pastatų.Apsimetą,kad nėra išviso.Tokių daug mieste,net centre,kaip ir kino teatras,,BALTIJA,,Čia visiškas apsileidima valdžios.

Gerbiama Beatriče,

Klaipėdoje įprasta neprižiūrėti savo turto.Pavyzdys - Baltija, trisdešimt metų stovi griuvėsiai po miesto valdžios langais ir nieko. O čia miesto pakraštys , labai kam rūpi...

Kodel

Pastate buvo universitetas ir patalpos buvo geros su sporto sale kabinetais. Kažkam geriau paversti landynę vėliau nugriauti. Ne policijos reikalas apleistus pastatus saugoti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS