Uostamiestyje pro langus vėl skriejo šiukšlės | Diena.lt

UOSTAMIESTYJE PRO LANGUS VĖL SKRIEJO ŠIUKŠLĖS

Uostamiestyje skandalai dėl šiukšlinimo nesibaigia. Šį kartą Žvejybos uosto rajone nukrito ne nuorūka ar saldainio popierėlis, o nedidelę spintelę ar seną televizorių primenantis daiktas. Aplink pabiro stiklo šukės.

Įniršio kupinas įrašas „Facebook“ paskyros „Žvejybos uosto rajono kaimynai“ grupėje pasirodė penktadienį ryte. Neapsikentęs vyras kreipėsi į kaimynus, galbūt mačiusius įvykio kaltininką.

„Sulupės g. 11 namo gyventojau, kuris per balkoną išmetei šitą daiktą, susirink, nevala, kol vaikai ir gyvūnai nesusipjaustė kojų. Tikiuosi, kad skaitai šį įrašą! Ką aš galiu pasakyti, ateis laikas, kai būsi pastebėta ar pastebėtas. Pažadu, tada visi konteineriai bus sunešti į tavo kambarį. Benamių klanas gadina šio rajono reputaciją“, – teigė klaipėdietis.

Po įrašu pasipylė komentarai. Gyventojai bjaurėjosi tokiu šiukšlintojo elgesiu. Viena moteris rašė, kad panašių vaizdų Sulupės g. pasitaiko nuolatos.

Praeiti nesaugu darosi, nežinosi, kada ant galvos kažką numes.

„Visada po balkonais, toje pusėje yra baisu – išmėto rūbus, maisto likučius, čiužinius. Toks jausmas, kad konteinerių ten nebūta, sunku viską nutempti, todėl meta pro langą. Ir praeiti nesaugu darosi, nežinosi, kada ant galvos kažką numes“, – mintimis pasidalijo liudininkė.

Įrašo autorius pažadėjo, kad už bet kokią suteiktą informaciją apie šiukšlintoją atsiskaitys pinigais.

Tačiau kiti komentatoriai pasiūlė padarius daugiau nuotraukų kreiptis tiesiai į policiją.

Vasario pradžioje Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas teigė, kad skundų dėl mėtomų atliekų išties sulaukiama. Nors ir ne tiek daug.

„Per 2021-uosius prisimenu du–tris skundus dėl mėtomų pro langus šiukšlių. Yra buvę skundų dėl mėtomų cigarečių. Žmonės skundėsi, kad mėtomos ir maisto atliekos žuvėdroms. Šiais metais skundų kol kas nebuvo“, – tikino L.Lapinskas.

Pagal Administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnį, tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų, o nusižengus pakartotinai – nuo 140 iki 600 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Naujas plytelės vėl reikės perkloti matome brokas??

Geda

Ko noreti, kai ten gyvena stribu palikuonys su pragertom smegenim...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS