Uostamiestyje COVID-19 sergančių pacientų skaičius – nepakitęs | Diena.lt

UOSTAMIESTYJE COVID-19 SERGANČIŲ PACIENTŲ SKAIČIUS – NEPAKITĘS

Uostamiestyje užsikrėtimo koronavirusu atvejų ir pacientų, kuriems reikalinga medikų pagalba, skaičius – nepakitęs. Klaipėdos universitetinėje ligoninėje gydoma vis dar apie 20 ligonių.

Anksčiau, dar vasarą, šios ligoninės atstovė Aistė Noreikaitė nurodė, kad, pavyzdžiui, liepos 28 d. įstaigoje buvo gydomi 22 COVID-19 sergantys pacientai, du iš jų – Reanimacijos skyriuje. Tąkart medikai prognozavo, kad ligonių ir toliau daugės, tačiau taip neįvyko.

Pasak Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojo Eugenijaus Zalagėno, šiuo metu gydoma 20 koronavirusu užsikrėtusių pacientų, penki iš jų guli reanimacijos palatoje.

Daugiau vyresnio amžiaus, sunkiau serga dėl gretutinių ligų.

"Stacionare padidėjimo nejaučiame, pas mus situacija – stabili. Tiek visoje Lietuvoje, tiek ir Klaipėdoje. Gripo protrūkių irgi nebuvo. Šiuo metu guli 20 žmonių, jau tris mėnesius – apie 15–20. Daugiau vyresnio amžiaus, sunkiau serga dėl gretutinių ligų", – teigė E.Zalagėnas.

Dar gegužę šioje ligoninėje sergančiųjų koronavirusu buvo gerokai sumažėję ir jų skaičius nesiekdavo dešimties (pavyzdžiui, gegužės 19 d. buvo gydomi tik 5 pacientai), o šiandien jų yra daugiau.

Rugsėjo 28-osios duomenimis, Klaipėdoje per parą buvo užfiksuoti 52 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 44 žmonių susirgo pirmąkart, 8 – antrą kartą, trečiąkart nesusirgo nė vienas.

Lietuvoje tą parą užfiksuoti 1 248 COVID-19 atvejai. 953 žmonės susirgo pirmą kartą, 278 – antrą, o 17 žmonių koronavirusu užsikrėtė trečią kartą, mirė – vienas žmogus.

Ligoninėse gydomi 163 COVID-19 sergantys pacientai, iš jų 12 – reanimacijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS