Uostamiestyje vyks senovinių automobilių paradas | Diena.lt

UOSTAMIESTYJE VYKS SENOVINIŲ AUTOMOBILIŲ PARADAS

Klaipėdoje šeštadienį šurmuliuos automobilių mėgėjai. Istorinių automobilių muziejaus „Memel Automuseum“ atidarymo proga senamiestyje vyks senovinių automobilių paradas.

Senojo Klaipėdos dujų fabriko teritorijoje automobilių muziejų įkūręs Augustinas Jankevičius juokavo, kad šių laikų kontekste automobilių paradą jo dalyviai pervadino į važiuotuves.

„Dabar paradai nepopuliarūs. Tad mes rengsime važiuotuves“, – juokavo žinomas klaipėdietis, senovinių automobilių asociacijos „Seni kibirai“ vienas įkūrėjų A. Jankevičius.

Šeštadienį oficialiai Trilapio ir Liepų gatvių sankryžoje duris atvers istorinių automobilių muziejus, todėl miestiečiai kviečiami ne tik aplankyti automobilių parodą, bet ir dieną praleisti uostamiesčio širdyje.

Kruizinių laivų terminale nuo vidurdienio miestiečiai galės apžiūrėti išsirikiavusius istorinius automobilius.

Šeštadienį oficialiai Trilapio ir Liepų gatvių sankryžoje duris atvers istorinių automobilių muziejus.

„Pasiskolinau idėją, matytą užsienyje. Ten žmonės miesto šventes leidžia ant atsineštų kėdučių, kurias išdėlioja čia pat, ant šaligatvių. Gyventojai renginius stebi su užkandžiais. Tad raginu klaipėdiečius pasiimti nešiojamų kėdučių ir įsikurti šalia senamiesčio pagrindinių gatvių“, – patikino A. Jankevičius.

Nuo 13 val. miesto centrinėmis gatvėmis pajudės automobilių paradas.

„Gali būti, kad susirinks 100 dalyvių, tad nežinau, kaip visiems pavyks susirikiuoti. Žadame apsisukinėti Senojo turgaus žiedine sankryža ir sukti ratu centrinėmis gatvėmis“, – pasakojo organizatorius.

Aktyviausi renginio stebėtojai ir palaikytojai gali tikėtis nemokamos kelionės kokiu nors senoviniu automobiliu po uostamiestį.

„Šiemet šventėje dalyvaus ne tik „seni kibirai“, bus ir jaunimo. Pakvietėme Lietuvos jaunimo vairavimo akademijos narius, kurie taip pat automobiliais riedės miesto gatvėmis“, – tikino A. Jankevičius.

Lietuvos jaunimo vairavimo akademijos įkūrėjas Rimantas Stapulionis pasakojo, kad akademijos tikslas – 14–18 metų jaunuolius mokyti saugiai vairuoti automobilius ir integruotis į viešąjį eismą.

„Stengiamės, kad jaunuoliai turėtų galimybę dalyvauti ir viešuose renginiuose. Jie prie parado prisijungs vairuodami nepilnamečiams skirtus automobilius. Mūsų užduotis, kad jaunuolių kiti eismo dalyviai nekeiktų, o priimtų ir pamokytų, kai reikia“, – kalbėjo R. Stapulionis.

Automobilių entuziastai po važiuotuvių rinksis į ekskursiją po istorinę Klaipėdos elektrinę įmonės „Klaipėdos energija“ teritoriją, po to – muziejuje ekspozicijos apžiūrai.

Po visų renginių bus demonstruojamas dokumentinis filmas apie muziejaus kūrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS