Už pagalbą uostamiesčio medikams – padėka | Diena.lt

UŽ PAGALBĄ UOSTAMIESČIO MEDIKAMS – PADĖKA

Per karantiną aktyviai uostamiesčio medikams talkinę šauliai sulaukė padėkos. Dovana savanoriams tapo galimybė trumpam pabūti Klaipėdos universiteto burlaivio "Brabander" įgulos nariais.

Kai pavasarį prasidėjo karantinas, visas gyvenimas staiga pasikeitė. Medikams, policininkams ir kitų specialiųjų tarnybų darbuotojams reikėjo pagalbos. Ypač karšta buvo Klaipėdos universitetinėje ligoninėje ir COVID-19 patikros punkte.

Klaipėdiečiai šauliai po savo tiesioginių darbų pasišovė padėti – patruliuoti ir užtikrinti tvarką viešosiose erdvėse.

Jie buvo tie, kurie pasitikdavo patikrą dėl viruso atlikti atvykstančius žmones mobiliame patikros punkte.

Apsiginklavę medicininėmis apsaugos priemonėmis, jie pasikeisdami neatlygintinai budėjo ligoninėse, pasitikdavo atvežamus ligonius ir prižiūrėjo, kad į patalpas nepatektų pašaliniai asmenys, ėmėsi iniciatyvos reguliuoti eismą, kad savarankiškai atvykstantys ar sergančius asmenis atvežantys žmonės neužstatytų greitosios medicinos pagalbos automobilių, patruliavo viešosiose vietose, budėjo kartu su Lietuvos policijos pareigūnais.

Visai neseniai uostamiesčio šauliai sulaukė kvietimo į ekskursiją.

Karinių jūrų pajėgų karininkų klubas daliai Vakarų (Jūros) 3-iosios rinktinės šaulių suorganizavo išvyką Klaipėdos universiteto burlaiviu "Brabander".

Šauliams suteikta proga pasimokyti naudotis navigacijos prietaisais, pakelti bures, užkopti į stiebą ir sužinoti daug ypatingų, tik laivo įgulai žinomų jūrininkų darbo paslapčių.

Šauliai laivu pasiekė Liepoją ir grįžo atgal.

Neišdildomi įspūdžiai ir netikėta patirtis tapo ne tik dovana, bet ir paskata drąsiai siūlyti savo pagalbą, kai ištinka visuotinė bėda.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tomas

Tai va: už pagalbą medikams pandemijos metu vieniems padėka, o kitiems - baudos (Landsbergiui). .

Padėka

Pagarba šauliams!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS