Vienoje Klaipėdos žaidimų aikštelėje vaikai – nepageidaujami | Diena.lt

VIENOJE KLAIPĖDOS ŽAIDIMŲ AIKŠTELĖJE VAIKAI – NEPAGEIDAUJAMI

Klaipėdoje yra vaikų žaidimo aikštelė, iš kurios vaikai su tėvais tam tikru metu yra išprašomi. Šalia Koncertų salės įrengtos aikštelės lankytojai piktinasi priversti nuolat jaustis nepageidaujami.

Grasino paduoti į teismą

Šaulių gatvėje įsikūrusi Klaipėdos koncertų salė naudojasi ir greta esančiu parku – jame įrengta šios salės estrada. Čia vasarą vyksta klaipėdiečių gausiai lankomi koncertai.

To paties parkelio kampe, arčiau gatvės, įrengta žaidimų aikštelė.

Toks koncertų estrados ir vaikų žaidimų aikštelės derinys tik iš pirmo žvilgsnio atrodo tinkamas. Mat prieš kiekvieną vasaros koncertą (šie dažniausiai prasideda 19.30 val.) koncertų salės darbuotojos paragina tėvus kartu su mažyliais išeiti iš aikštelės. Dažniausiai tėvai ir vaikai išprašomi jau 18 val.

Suaugusieji stebisi tokiu reikalavimu, o kai kurie ir piktinasi. Juk aikštelė įrengta savivaldybės lėšomis.

„Jaučiamės skriaudžiami. Jei kas nors sumoka kelis eurus už koncertą, tai nereiškia, kad jie yra geresni už mus, kurių sumokėtais mokesčiais įrengta aikštelė vaikams“, – piktinosi jaunas tėtis.

Būta tėvų konfliktų su koncertų salės darbuotojomis, tačiau dažnas tėvas ar mama tikina suprantantys prašymo pagrįstumą, bet klausia, kaip tai paaiškinti mažiesiems.

Kai renginio dalyviai pradeda rinktis, mūsų darbuotojai nebeturi laiko bendrauti su vaikais ir jų tėvais.

Prieš kurį laiką vienas su vaiku išprašomas palikti žaidimo aikštelę teisininkas net grasino teismu.

Gali parodyti leidimą

Koncertų lankytojų patyrimu, vaikų krykštavimas trikdo ypatingą renginio rimtį. Žmonės pastebi, kad kartais mažieji išdykėliai pralenda tarp metalinių tvoros virbų ir ima išdykauti renginių metu.

Klaipėdos koncertų salės direktorius Tadas Grabys teigė nelabai norįs komentuoti šios situacijos. Parkas ir estrada yra savivaldybės nuosavybė.

T. Grabys paaiškino, kad per vasarą įstaiga surengia nuo 10 iki 12 koncertų, dar maždaug tiek pat koncertų čia surengia kitos organizacijos.

Nesunku paskaičiuoti, kad per tris vasaros mėnesius apie trečdalį vakarų vaikai negali naudotis jiems įrengta žaidimų aikštele.

Paklaustas, kodėl tėvai su vaikais išprašomi gerokai iki prasidedant renginiui, T. Grabys paaiškino, kad įsigiję bilietus žmonės įleidžiami maždaug prieš valandą. Darbuotojai turi parengti koncerto vietą laiku, todėl saugumo sumetimais reikia, kad parke nebūtų pašalinių asmenų.

„Kai renginio dalyviai pradeda rinktis, mūsų darbuotojai nebeturi laiko bendrauti su vaikais ir jų tėvais. Pagaliau, kaip jie atskirs, kas yra klausytojas, o kas atėjo tiesiog pažaisti?“ – kalbėjo koncertų salės vadovas.

Apie tai, kad mažieji parko lankytojai išprašomi teisėtai, skelbiama ir prie įėjimo vartelių pakabintame skelbime, kuriame nurodoma, kad tam tikromis valandomis čia vyks renginys, kuriam leidimą suteikė savivaldybė.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vadovas Marius Poimanskis patikino, kad prieš kiekvieną koncertą ar kitą renginį koncertų salės vasaros estradoje suteikiamas leidimas organizuoti renginį.

Jei kuris nors tėvų pareikalautų parodyti šį leidimą, koncertų salės darbuotojai jį gali parodyti.

Ragino rinktis kitą aikštelę

„Gal į šituos dalykus reikėtų žiūrėti bendražmogiškai. Koncertai yra mokami renginiai, tėvams nereikėtų dėl to piktintis. Galbūt reikėtų ir konkrečių naudojimosi žaidimų aikštele taisyklių“, – kalbėjo savivaldybės Statinių administravimo skyriaus vedėja Danguolė Dambrauskienė.

Į tėvams kylantį klausimą, kodėl aikštelė įrengta parke, kur vyksta renginiai, iš dalies gali atsakyti ir vaikų žaidimų aikštelėms keliami higienos normų reikalavimai.

Visai neseniai šio rajono vaikams atsivėrė nauja aikštelė Skulptūrų parko pakraštyje, arčiau M. Mažvydo alėjos.

D. Dambrauskienė paaiškino: jeigu gyventojai turi pastabų dėl šios ar kitos vaikų žaidimų aikštelės apgadinimų, kitų nepatogumų ar priežiūros, gali rašyti nusiskundimus Statinių administravimo skyriaus specialistei Žydrinai Titlei. Ji kuruoja šias aikšteles nuo Baltijos prospekto į šiaurinę miesto pusę.

Šiomis dienomis Klaipėdos koncertų salė savo „Facebook“ paskyroje paskelbė, kad žaidimų aikštelė (vadovaujantis savivaldybės leidimu) uždaroma šios įstaigos bei kitų organizatorių renginiams, ir išvardijo dienas bei valandas, kada nebus galima vaikų vestis į aikštelę. Koncertų salės administracija atsiprašė už nepatogumus.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

A niaaa?

Kokia teise turi isprasyt is irengtos zaidimu aiksteles? JOKIOS.

toks įspūdis

kad pas mus kuo toliau tuo labjau didėja ribojimų draudimų ir kitokių erzinančių reguliavimų srautas. Va jau ir vaikai pratinami prie griežto režimo elgesio..Taigi jie vaikai. Ale-bet-tačiau visas gyvenimas Lietuvoje jau virsta režimu. Gal greitai bus išleisti potvarkiai kur ir pagal kokias linijas gatvėje vaikščiot ar po kurios valandos neleidžiama išeit iš namų..Ir visur baudos baudos baudos..,,Žmonės perdaug turi pinigų"kaip pasakė Sioma Genhwilas..:Taigi nepaprastoji padėtis lygir iki šiol nenuimta..Valdžiai patiko mus tep laikyt. Ir savivaldybių valdžioms irgi toks stilius labai prie širdies..

man tai

,,gražu" kai vaiku aikštelės prie daugiaaukščių aptvertos ir užrakintos, o vaikų jose nesimato nei ryte nei diena nei vakare (pvz.Taikos prosp.,,Vėtrungės" daugiaukščio zonoj..) Gerai atrodo:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS