Vairuotojai keiksnoja remonto darbus: Liepų gatvėje – nesibaigiančios spūstys | Diena.lt

VAIRUOTOJAI KEIKSNOJA REMONTO DARBUS: LIEPŲ GATVĖJE – NESIBAIGIANČIOS SPŪSTYS

Dėl statomos Baltijos prospekto estakados dauguma vairuotojų šią vasarą renkasi Liepų gatvės įvažą į Klaipėdą. Tačiau čia tuo pat metu sumanyta uždaryti dar ir po vieną eismo juostą. Todėl automobilių eilės visą savaitę driekėsi iki pat artimiausių Klaipėdos rajono gyvenviečių.

Dėl darbų – kamšatys

Į Liepų gatvę įsukus iš Palangos plento, pirmoji kliūtis vairuotojus pasitiko ties Arimų ir Jaunystės sankryža. Čia apribotas judėjimas dėl statomo šviesoforo.

Kiek pavažiavus, ties geležinkelio bėgiais ir posūkiu į Pievų gatvę, vairuotojų laukia antroji kliūtis. Čia visą savaitę buvo uždaryta viena eismo juosta dėl požeminių komunikacijų tiesimo darbų.

Eismas šiame taške buvo ribojamas nuo rugpjūčio 16 d. iki rugpjūčio 23-iosios.

Leidimą darbams yra gavusi įmonė „Pajūrio šaltinis“, kuri vykdo vandentiekio ir nuotekų tinklų įrengimo darbus pagal administracinės paskirties su mokslinėmis laboratorijomis pastato Liepų g. statybos projektą.

Skuba iki rugsėjo 1-osios

Paklaustas, kodėl kelininkai negalėjo skirtingomis datomis uždaryti eismo juostas, Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus patikino, kad gal ir derėjo dviem komandoms derinti veiksmus.

Logikos reikėjo laikytis, juk negali arterijos uždaryti.

„Atostogų metas, gal dėl to derinant leidimus ir eismo schemos nesužiūrėtos. Logikos reikėjo laikytis, juk negali arterijos uždaryti. Bet galėjo ir ne tuo pat metu darbus vykdyti. Liepų ir Jaunystės gatvių sankryžoje skubame įrengti šviesoforą, nes artėja rugsėjo 1-oji. Atėjus mokslo metams juk srautas dar didesnis bus. Todėl ir skubama“, – paaiškino R.Mockus.

Rimantas Mockus / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Sankryžai – 223 tūkst. eurų

Klaipėdos savivaldybės Eismo saugumo komisijos nariai apsisprendė, kad Liepų ir Artojo gatvių sankryžoje būtina įrengti šviesoforus.

Pavasarį buvo siūloma bent laikinai spręsti spūsčių klausimą uždraudžiant sukti į kairę tiek važiuojantiesiems Liepų gatve miesto link, tiek vykstantiesiems nuo miesto centro į Arimų gatvę (ties Jaunystės gatve). Tačiau problemos tai neišsprendė.

Birželio 7 d. pasirašyta rangos sutartis su rangovu „Eurovia Lietuva“. Sutarties dėl šviesoforais reguliuojamos Liepų, Arimų ir Jaunystės gatvių sankryžos kapitalinio remonto darbų vertė – 223,7 tūkst. eurų su PVM.

Darbai perkami pagal parengtą techninį darbo projektą ir techninę specifikaciją. Šviesoforų įrangos vertė – 79 tūkst eurų su PVM.

Sankryžos kapitalinis remontas bus finansuojamas iš savivaldybės biudžeto bei Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų.

Darbų atlikimo terminas – 4 mėnesiai nuo sutarties įsigaliojimo dienos. Jis gali būti pratęstas, bet bendrai – ne ilgesniam kaip 2 mėnesių laikotarpiui.

Suka, kur nori

Minėtoje sankryžoje vairuotojams klausimų kyla ir dėl kitų eismo dalyvių elgesio.

Tuo metu, kai įvaža į uostamiestį užkemšama automobiliais, maršrutinis mikroautobusas, pažymėtas 21 numeriu, sudaro dar didesnę spūstį.

Vairuotojas, atvykęs nuo Palangos plento pusės, mėgina sukti į kairę ties ženklu, draudžiančiu tai daryti. Dėl to eismo spūstis tik dar padidėja.

Įstaigai „Klaipėdos keleivinis transportas“ laikinai vadovaujantis Andrius Samuilovas tikino, kad viešajam transportui leidžiama nepaisyti draudimo sukti kairėn.

„Važiuojame, kaip ir priklauso. Patvirtinta trasa su posūkiu iš Liepų g. į Jaunystės g. Ženklas Nr. 323 maršrutiniam transportui negalioja, vairuotojas taisyklių nepažeidžia“, – situaciją komentavo A.Samuilovas.

GALERIJA

  • Remontas: vairuotojai keiksnoja Liepų gatvę – vienoje vietoje spūstys formavosi dėl naujo šviesoforo montavimo, kitoje – dėl požeminių komunikacijų darbų.
  • Vairuotojai keiksnoja remonto darbus: Liepų gatvėje – nesibaigiančios spūstys
  • Vairuotojai keiksnoja remonto darbus: Liepų gatvėje – nesibaigiančios spūstys
  • Vairuotojai keiksnoja remonto darbus: Liepų gatvėje – nesibaigiančios spūstys
  • Vairuotojai keiksnoja remonto darbus: Liepų gatvėje – nesibaigiančios spūstys
  • Vairuotojai keiksnoja remonto darbus: Liepų gatvėje – nesibaigiančios spūstys
  • Vairuotojai keiksnoja remonto darbus: Liepų gatvėje – nesibaigiančios spūstys
  • Vairuotojai keiksnoja remonto darbus: Liepų gatvėje – nesibaigiančios spūstys
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Dalia

Ir iš viso kiek visi gali važiuoti ta sumauta Liepų g. kas nors apie gyventojus pagalvojo??? Nuolatinis triukšmas.Vien Liepų g. visi važiuoja į savo kaimus.KODEL DANĖS G. AR DONELAIČIO G. niekas nevažiuoja o visi turi barškėti Liepų g. Ir autobusai,ir sunkvežimii,ir lengvosios ??? Kas atsakingas už eismo skirstymą??? Būsite atsakingas už gyventojų sveikatą,nes neįmanoma gyventi Liepų g. įrengta autostrada kažkokia .SKIRSTYKITE PROTINGAI EISMĄ!!!!!

>Q

ale koks tu gudrutis -taikai primityvia propaganda lygtais mes nežinotume kad pasmirdusiam plikam kap gentvilo plikė mieste su didžiuliais komunaliniais mokesčiais amžinom primetamom pareigom ir draudimais dygstančiais lyg grybas po lietaus + abejotino sąžiningumo NB namu valdu paslaugom yra sudas o ne gyvenimas.O dar prie viruso karantino katras kap matom niekad nesibaigs. O dar dabar kuomet kainos kils 50%

Klpd.

Čia ne Vokietija ir ne vokiškas darbo organizavimas. Jeigu viskas būtų apgalvota, griežtai suderinta su tiekimu ir t.t. tai tokioj statybėlėj nebūt kas veikt.:D) Savaitė - ir viskas. Deja čia Lietuva, čia pigieji, abejotino skaidrumo viešieji pirkimai su stebuklingais virsmais projektavime ir galutiniame vykdyme:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS