Vairuotojai teigia to dar nematę: policininkus apginklavo fotoaparatu | Diena.lt

VAIRUOTOJAI TEIGIA TO DAR NEMATĘ: POLICININKUS APGINKLAVO FOTOAPARATU

Nematytas dalykas nustebino kai kuriuos važiuojančiuosius į Klaipėdą – policijos pareigūnai ant trikojo stovo buvo užsidėję fotoaparatą. Ypatingos raiškos ir galios optika kelių policijos patruliams padeda fiksuoti kai kuriuos plika akimi iš tolo neįžvelgiamus pažeidimus.

"Vietoj trikoju vadinamo greičio matuoklio pamačiau į save nukreiptą fotoaparato objektyvą. Gaila, nespėjau nusišypsoti. Taip dirbančių pareigūnų dar neteko matyti", – penktadienį stebėjosi iš Palangos į Klaipėdą dirbti važinėjantis vyras.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika paaiškino, kad jo vadovaujama tarnyba yra gavusi didelio jautrumo optika apginkluotus fotoaparatus, kuriais fiksuoja Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Pamatę policininką, vairuotojai dažnai staiga tampa labai drausmingi: numeta šalin telefoną, paskuba užsisegti saugos diržą, ima paisyti visų taisyklių.

"Pas mus, kaip ir kitose Vakarų Europos šalyse, imamasi fiksuoti pažeidimus iš policijos ženklais nepažymėtų automobilių. Kai kuriais atvejais policininkai tai daro patys nevilkėdami uniformos. Mūsų fotoaparatas pritraukia vaizdą iš kelių šimtų metrų atstumo. Taip įmanoma užfiksuoti, kad vairuotojas naudojasi mobiliojo ryšio telefonu, nesegi saugos diržo ir t. t. Fotoaparatas padeda įrodyti pažeidėjui, kad jis tikrai pasielgė netinkamai", – aiškino M.Džermeika.

Anot jo, anksčiau per visą pamainą policininkai užfiksuodavo vos kelis tokius nusižengimus taisyklėms, dabar per tą patį laiką – nuo 30 iki 50 pažeidimų.

Be jau paminėtų nusižengimų, dažni, kai vairuotojai pavojingai manevruoja, nerodo posūkio signalo, užlenda prieš priekyje važiuojančią transporto priemonę.

Nuo pavasario, naudojant fotoaparatą, Klaipėdoje užfiksuoti 2 363 pažeidimai. Iš jų – 262 atvejai, kai vairuotojai nesegėjo saugos diržo, 842 kartus vairuojantis asmuo kalbėjo telefonu, 540 – vairuotojai važiavo degant draudžiamam šviesoforo signalui, 187 vairuotojai nepraleido pėsčiųjų perėja einančių žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (49)

Antanas

O kai pareigunai girti vairuoja jas dzermeika fotkina?

Antanas

Eiline pinigu plovimo afera. Gerai kad striptizo dar nesoka.

Rimantas

Ko čia atebėtis. Pareigūnai naudoja ne tik fotoaparatus, bet ir galingus žiūronus, kad tik įžvelgtų labai sunkų KET pažeidimą. Juk neprisegtas saugos diržas itin sunkus KET pažeidimas, turintis ypatingą poveikį kitiems eismo dalyviams!?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS