Vairuotojams nerimaujant dėl parkavimo leidimų – tikina: tolerancijos laikotarpis tikrai bus | Diena.lt

VAIRUOTOJAMS NERIMAUJANT DĖL PARKAVIMO LEIDIMŲ – TIKINA: TOLERANCIJOS LAIKOTARPIS TIKRAI BUS

Klaipėdiečiai, nespėję įsigyti parkavimo leidimų, kol kas baudžiami nebus. Daugelis dar prieš šventes suskubo teikti prašymus leidimams gauti, tačiau dėl didelio prašymų antplūdžio juos gavo ne visi.

Nuo sausio 1-osios įsigaliojusi nauja tvarka dėl išplėstų mokamo parkavimo teritorijų sukėlė nerimą.

Laikinasis viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Andrius Samuilovas ramino, kad nė vienas vairuotojas neliks be leidimo.

Jau išduota 1,3 tūkst. leidimų. Internete yra maždaug trys šimtai, kuriuos artimiausiu metu patikrinsime ir leisime įsigyti.

"Jau išduota 1,3 tūkst. leidimų. Internete yra maždaug trys šimtai, kuriuos artimiausiu metu patikrinsime ir leisime įsigyti. Tolerancijos laikotarpis tikrai bus. Nuo sausio 3-iosios nepradėsime nieko bausti. Stebėsime situaciją, informuosime apie pasikeitimus, tikrinsime visų prašymus ir dirbsime", – teigė A.Samuilovas.

Visose stovėjimo zonose už pirmą gyventojo leidimą dvylikai mėnesių iki 2021 m. gruodžio 31 d. vairuotojai dar mokėjo po du eurus, o nuo 2022 m. sausio 1 d. jau turi mokėti po dešimt eurų.

Už antrą gyventojo leidimą kainos nepasikeitė. Žaliojoje zonoje liko 29 eurai, raudonojoje, geltonojoje ir mėlynojoje zonose – 72 eurai.

Pasikeitė ir verslo leidimų kainos.

Stebėsime situaciją, informuosime apie pasikeitimus, tikrinsime visų prašymus ir dirbsime.

Iki 2021 m. gruodžio 31 d. pirmo verslo leidimo kaina buvo 20, o nuo sausio 1 d. – 30 eurų. Antrojo leidimo kaina išliko nepakitusi – 80 eurų.

Leidimus galima išsiimti ir 24 mėnesiams.

"Klaipėdos keleivinis transportas" informuoja, kad dėl epidemiologinės saugos reikalavimų prašymų leidimams pildymas Klientų aptarnavimo centre yra apribotas, todėl esą greičiausias būdas leidimui gauti – prašymo pildymas internetu.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Saulė

Mokiniams,kurie dar nedirba,irgi reikia mokėti? Kodėl? Juk jie neturi pajamų. Kodėl kažkas išmąstė,kad gali šeima turėti tik 2 automobilius? Yra pirmas ir antras leidimai. Trečią ir visus kitus teks statyti mokant programėle kasdien. Absurdas.

Mokynosiu technologijos fakultete, tai šendien sužinojau kad kiekviena diena man kainuos po 1,5€. Ar galima būtų paprašyti supratingumą nemokamo stovejimoar bent kokiu lengvatų?

Bent

Jau būtų kur automobilius statyt! O dabar nėra kur! Pasiūlo neturėt automobilio. O kaip į darbą nuvykt? Kaip vaikus suvežiot? Su viešuoju transportu? Baikit juokus!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS