Vandalų taikinys Malūno parke – šiukšlinės | Diena.lt

VANDALŲ TAIKINYS MALŪNO PARKE – ŠIUKŠLINĖS

Malūno parke vėl siautėja vandalai. Daugiausia jie taikosi į šiukšlines, jas sulaužo, o iš jų pabirusias maisto atliekas po parką išnešioja paukščiai.

Vandalizmo atvejų pastebima ne tik dėl šiukšlinių. Gadinami ir informaciniai stendai, jie ne tik apipaišomi, bet ir sulaužomi.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Andriaus Žuko teigimu, įprastai tokiais atvejais, kai sugadinamas turtas, yra kreipiamasi į policiją.

Tačiau dėl sugadinto inventoriaus būtent Malūno parke, įvertinus padarytą žalą, į policiją dar nėra kreiptasi.

Labai gaila, bet ne visi viešųjų erdvių lankytojai yra sąmoningi, geranoriški.

„Miesto savivaldybę džiugina faktas, kad Malūno parkas yra mėgstamas gyventojų ir lankomas. Atnaujinant parką siekta sukurti patrauklią vietą klaipėdiečių poilsiui, tam pritaikyta ir čia esanti infrastruktūra, taip pat – ir kepsninės. Malonu, kad gyventojai noriai jomis naudojasi. Labai gaila, bet ne visi viešųjų erdvių lankytojai yra sąmoningi, geranoriški ir ne visi supranta, kad sutvarkyti teritorijas, įrengti lieptus, suolus, apšvietimo elementus, šiukšlines, kepsnines ir kt. kainuoja. Už tai mokama iš miesto biudžeto lėšų, vadinasi, už visą šį turtą, kuriuo visi galime naudotis, mokama iš visų klaipėdiečių uždirbtų pinigų“, – priminė A. Žukas.

Jis pridūrė, kad dažniausiai Malūno parke niokojamos šiukšlinės.

„Prie kiekvienos šiukšlinės ar dviračių stovo vaizdo kamerų nepastatysime. Miesto turto niokotojų sumažės, kai klaipėdiečiai bus pilietiškesni, atsakingesni ir dar labiau nepakantūs vandališkiems veiksmams“, – sakė pašnekovas.

Taip pat pastebimos ir šiukšlių perkrautos šiukšliadėžės, esančios prie klaipėdiečių pamėgtų kepsninių, jas prašoma dažniau ištuštinti.

„Suprantama, kad žmonių laisvalaikio praleidimo vietose susikaupia šiukšlių, ypač šiltais savaitgaliais, kai žmonės daugiau būna gryname ore su šeimos nariais ar draugais. Šiukšliadėžes prižiūrintis rangovas yra įpareigotas reguliariai išvežti susikaupusias šiukšles, kad jomis nebūtų teršiama parko teritorija ir kad jos netaptų čia gyvenančių žvėrelių ir paukščių masalu“, – tikino A. Žukas.

Malūno parkas valomas šešis kartus per savaitę. O vasaros sezono metu, nuo birželio 17 d., šiukšles rangovas įpareigotas išgabenti ir sekmadieniais.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kada, kada?

Gerbiamas Adninistarcijos direktoriau Žukai, gal pagliau imsitės priemonių, kad Malūno parkas būtų išvalytas nuo prie keletą mėnesių dirbusios UAB" Keberiokšt "palikto įrenginių laužo? Kodėl jie riogso parko tvenkinio pakrantėse ir pačiame tvenkinyje, kur pagliau vėl gyvena nuostabi gulbių su gulbiukais šeimyna? O dėl prabanfių metalo įšiukšlinių tesinori padūsauti" kada nustpsite iš šiukšlinių daryti "menus" be pagrindinės jų , šiukšlinių , funkcijos- atliekų indo šiukšlėms rinkti?

vandalai

išniekino šiukšlių dėžes...Jau atvyksta BBC ir Al Jazeera

Įdomiam

O tai vadalai pagal jus , "protingi žmonės "?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS