Vandentiekio avarijos vietoje – baigiamieji darbai | Diena.lt

VANDENTIEKIO AVARIJOS VIETOJE – BAIGIAMIEJI DARBAI

Savaitgalis buvo sudėtingas įmonės „Klaipėdos vanduo“ darbuotojams. Dėl avarijos magistralinėje linijoje Liepų ir Trilapio gatvių sankryžoje be vandens valandą buvo likusi šiaurinė miesto dalis.

Pirmadienį visi linijos remonto darbai jau buvo baigti, viliamasi, kad bus įmanoma pakloti asfaltą važiuojamojoje dalyje.

Vandentiekio linija driokstelėjo penktadienį 18.45 val.

Panašu, kad gedimas nutiko dėl to, kad linija buvo sena, iki šiol nekeista.

Avarija įvyko dėl senos infrastruktūros.

Įmonės „Klaipėdos vanduo“ direktorius Benitas Jonikas tikino, kad tokio lygio vandentiekio avarijų mieste nebuvo jau ilgą laiką.

„Tikrai nemaža avarija. Prie pirmos vandenvietės, Liepų ir Trilapio gatvių sankryžoje, trūko slėginė linija. Avarija įvyko dėl senos infrastruktūros“, – sakė B. Jonikas.

Įvykus vandentiekio avarijai, vanduo užliejo Liepų gatvę. Klaipėdiečiai stebėjosi, iš kur čia atsirado tiek vandens.

Patvino: taip atrodė avarijos vieta penktadienio vakarą. „Facebook“ nuotr.

Gausios įmonės „Klaipėdos vanduo“ darbuotojų pajėgos avariją lokalizavo po pusvalandžio. Tačiau dalis šiaurinės miesto dalies gyventojų liko be vandens.

„Sumažinus slėgį vanduo buvo tiekiamas iš kitų linijų. Tačiau visiškai vandens tiekimas buvo atkurtas per valandą – 19.50 val. Darbininkai avarijos vietoje dirbo ir savaitgalį“, – paaiškino įmonės vadovas.

Atkasus trasą, teko pakeisti vandens tiekimo linijos dalį. Pirmadienį vieta, kur įvyko avarija, jau buvo užkasta.

„Mes labai viliamės, kad pavyks kuo skubiau atstatyti asfalto dangą. Pirminis planas buvo viską sutvarkyti per pirmadienį. Bet dar tariamės su miesto savivaldybe, kaip teisingiau viską padaryti“, – vakar pasakojo B. Jonikas.

Dėl avarijos metu įvykusio hidrosmūgio nukentėjo ir šalia besidriekiantys lietaus nuotekų tinklai. Teko tvarkyti ir lietaus nuotekų trasą.

„Avarijoms laiko nepasirinksi – jos nutinka tiek savaitgaliais, tiek švenčių dienomis. Priežastis – seni tinklai, trasos nekeistos keliasdešimt metų“, – paaiškino B. Jonikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS