Varvekliai klaipėdiečiams kelia nerimą | Diena.lt

VARVEKLIAI KLAIPĖDIEČIAMS KELIA NERIMĄ

Uostamiestyje ant pastatų stogų jau susiformavo varvekliai ir pavojingos sniego nuošliaužos. Klaipėdiečiai nerimauja, kad šiems nukritus susižeis ne tik praeiviai, bet ir bus apgadinti automobiliai ar kitas gyventojų turtas.

Vaikštant po Klaipėdos senamiestį, ant daugelio parduotuvių, restoranų, gyvenamųjų namų stogų ar atbrailų matyti karantys varvekliai.

„Vaikščioti šaligatviais – nesaugu. Niekada nežinai, kada užkris varveklis. Vienas pastatas Turgaus g. aplipęs tokiais dideliais varvekliais, kad jiems nukritus pro šalį ėjęs žmogus turbūt žūtų. Be to, ar atkreipėte dėmesį į apšvietimo stulpus? Ant jų varveklių tiesiog apstu“, – pasakojo klaipėdietė Zita.

Ji taip pat teiravosi, kas atsakingas už varveklių pašalinimą ir kodėl už tai atsakingieji dar nesiėmė darbo.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjo Gedimino Pociaus, atsakingi asmenys tikrai yra, o už darbų nevykdymą jiems gali grėsti baudos.

Nuo apšvietimo stulpų varveklius turi šalinti tų stulpų valdytojas.

„Už tinkamos statinių priežiūros nevykdymą gali būti skiriamos administracinės nuobaudos statinio valdytojui. Nuo apšvietimo stulpų varveklius turi šalinti tų stulpų valdytojas. Tai gali būti „Klaipėdos paslaugos“, jei stulpai gatvių apšvietimo, arba ESO, jei stulpai elektros tiekimo įmonės“, – teigė G. Pocius.

Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas priminė, ką numato Miesto tvarkymo ir švaros taisyklės.

„Gavę pranešimus arba patikrinimų metu pastebėję varveklius, kurie gali kelti pavojų asmenų sveikatai ar turtui, reikalaujame juos šalinti namų, ant kurių yra varvekliai, administratorių. Jei varvekliai nebūtų šalinami, būtų taikomos Administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnyje numatytos nuobaudos“, – sakė L. Lapinskas.

Šaltis: varvekliai jau susiformavo net ir ant apšvietimo įrenginių. I. Kiseliovaitės nuotr.

Minėtame straipsnyje teigiama, kad Tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų, o nusižengus pakartotinai – nuo 140 iki 600 eurų.

Paskirti administratoriai privalo: šalinti sniegą, ledą, šlapio ar sušalusio sniego ir ledo masę nuo statinių stogų, stoginių, lietaus vamzdžių ir balkonų, lodžijų.

Vykdant šiuos darbus privaloma laikytis darbų saugos reikalavimų, aptverti pavojingą teritoriją, nesugadinti komunikacijos ryšių ir (ar) elektros tinklų, apsaugos įrangos, laidų, šviestuvų, radijo ir televizijos antenų, želdinių, statinių fasadų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

ką čia varvekliai....Kiemai skęsta pusnynuose- neišeisi, neišvažiuosi. Įdomu, už ką mokame, kurį sąskaitose vadina kiemų valymu. Tegul atsako įmonės , atsakingos už tvarką namų kiemuose. Jau buvau begalvojąs, kad prie naujo mero bus kita tvarka- kur tau- Nepajėgia bėdžius panešti šitos naštos, nes namų administratoriai ir piršto nepajudins, kad atliktų savo tiesioginį darbą.

?

Varvekliai susidaro pavasariop,kai šviečia saulutė,bet šiuo metu,tai įdomu,o jeigu koks gražuolėlis ir kabo,tai labai sve ntiska,poezija...užkliuvo mat,nebeturi ką veikti,o kai per sniego pusnis klampojame,tai pasirodo normalu.

Pasidžiaugt nesugeba

Grožis. Trunka ne taip ilgai, bet žymiai gražiau negu dirbtiniai fejerverkai ar idiotizmas apsirengę senukai, vilkintys vaikučių striukės, vaikučiai kedais, vaikučių džinsais ir skubantys oef pensijų mokėjimo dienas dar nusipirkti kokių riebesnių lašišų ir degtinės su alumi, nes po N.metš brangs. Visur gamta yra svarbiausia. Jei kam ur bus paskutinioji, ji bus puiki, nuo ledokšnio. O jei kokį automobilį sugadins, tai to gal ir verta laukti. Juk dauguma prasiskolinę ir už draudiminį įvykį tik pasipelnys.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS