Paaiškėjo, kokios paskirties pastato statybos vyksta Pirmojoje Melnragėje | Diena.lt

PAAIŠKĖJO, KOKIOS PASKIRTIES PASTATO STATYBOS VYKSTA PIRMOJOJE MELNRAGĖJE

Paaiškėjo, kokios paskirties pastato statybos vyksta Pirmojoje Melnragėje, Vėtros gatvėje. Kadaise grafičiais apipaišytas pastatas bus ne viešbutis ar kavinė, kaip praėjusiais metais svarstė klaipėdiečiai, o sandėlis.

2023-iųjų spalio pabaigoje klaipėdiečiai pastebėjo, kad Vėtros gatvėje vyksta statybos darbai. Tąkart sklido gandai, kad veikiausiai šioje vietoje atsiras apgyvendinimo arba maitinimo įstaiga.

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius tąkart teigė, kad sandėliavimo paskirties pastatas, esantis Vėtros g. 7A, priklauso fiziniam asmeniui ir esą savivaldybė leidimo statybos darbams nėra išdavusi.

Tad žinia apie statybas buvo perduota Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai (VTPSI). Į vietą nuvykę ir išvadas atlikę ekspertai patikino, kad visos procedūros vyksta legaliai.

VTPSI atstovė ryšiams su visuomene Rasa Kėkštienė sakė, kad kai inspekcija gavo pranešimą dėl galbūt savavališkai, be statybą leidžiančio dokumento vykdomų statybos darbų sandėliavimo paskirties pastate, žemės sklype adresu Vėtros g., praėjusių metų lapkričio 22-ąją atliko faktinių duomenų patikrinimą vietoje.

„Nustatyta, kad pastate atlikti darbai priskirtini kapitalinio ir paprastojo remonto darbams, keičiant pastato fasadą. Taip pat nustatyta, kad laikančiosios konstrukcijos neperstatytos, pastatas nerekonstruotas“, – informavo R. Kėkštienė.

Ji taip pat akcentavo, kad vadovaujantis statybos techninio reglamento trečio priedo trečiu ir ketvirtu punktu, neypatingosios kategorijos sandėliavimo paskirties pastato kapitalinio ir paprastojo remonto darbams statybą leidžiantis dokumentas neprivalomas.

Taip pat ir vadovaujantis Statybos įstatymo 24 straipsnio trečiąja dalimi, statinio statybos projektas neprivalomas.

Statybos inspekcija jokių statybos pažeidimų minėtu adresu nenustatė. Pastato paskirtis nepasikeitė, liko ta pati – sandėliavimo.

„Iš duomenų Nekilnojamojo turto registre nustatyta, kad sklype esantis teisiškai įregistruotas pastatas – sandėlis, kurio paskirtis – sandėliavimo“, – teigė R. Kėkštienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Viole

Melnaragej statyti sandeli,ar jums nejuokinga,ir ka ten sandeliuos,gal valtis

>Man

" Namai kaip beveisliai šunys - kiekvienas vis kitaip išsigimęs...." Labai taikliai pažymėta. Kaip ten sakoma ? Kokie šeimininkai, tokie ir šunys.

Nu nu

Palangoje dušiukas o Klaipėdone sandeliukas:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS