Viešbučio rezervacija – it spąstai | Diena.lt

VIEŠBUČIO REZERVACIJA – IT SPĄSTAI

Apgavikai, besigviešiantys svetimų pinigų, vėl prisiminė, kad lietuviai mėgsta keliauti į Ispaniją. Suktybė pasisavinti už viešbutį ar apartamentus pervedamus pinigus jau kartojasi.

Pirmadienį 30-metė klaipėdietė atėjo į miesto policijos komisariatą parašyti pareiškimo, kuriuo ji pranešė apie patirtą skriaudą.

Pasirodo, jauna moteris ketino važiuoti į Ispaniją ir iš anksto rezervavo viešbutį. Už gyvenimą jame ji teigė pervedusi 1 249 eurus.

Banko pavedimą pareiškimo autorė padarė birželio 21 d., bet vėliau nusprendė pasitikslinti, ar pinigai viešbutį pasiekė ir dėl apsigyvenimo nebus jokių problemų.

Tada ir paaiškėjo, kad pinigai nukeliavo kažkur kitur, bet tikrai ne į viešbučio, kuriame klaipėdietė norėjo apsigyventi, sąskaitą.

Panašių ir dar liūdnesnių istorijų Klaipėdos gyventojai jau yra patyrę ankstesniais metais. Kai kurie apie tai, kad viešbučių pinigai nepasiekė, sužinojo tik nuvykę į tą šalį. Žmonės pasakojo, kad po ilgos ir varginančios kelionės vakare liko gatvėje.

Vietos policija jiems nelabai tegalėjo padėti. Atrodo, kad ir mūsų pareigūnai nerado siūlo galo, nes apie sėkmingą tyrimą nebuvo pranešta.

Pareigūnai bandė įspėti žmones, jog neišvyktų į kelionę neįsitikinę, kad už nakvynę tikrai apmokėta.

Pasaulio spauda jau skelbė, kad sukčiai pirmiausia apgauna viešbučių darbuotojus. Jie apsimeta buvusiais klientais, teigia palikę viešbučio kambaryje savo asmens tapatybės dokumentą ir siunčia nuorodą, teigdami, kad ją paspaudus bus galima pamatyti palikto dokumento nuotrauką.

Iš tiesų paspaudę nuorodą viešbučio darbuotojai į įmonės kompiuterį įsileidžia kenkėjišką programą. Tada apgavikai visiems klientams, rezervavusiems kambarius, siunčia žinutę apie būtinybę sumokėti tam tikrą pinigų sumą. Tačiau jų viešbutis negauna, jie nukeliauja sukčiams.

Ar būtent taip atsitiko pirmadienį pareiškimą policijai parašiusiai klaipėdietei, dar bus tiriama.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Smagu

Kaip smagu, kai liekam vieni du su sukčiais, o visos tarnybos nusiplauna

smagu... visas gyvenimas 1 telefone...

atejo emailaspaspaudziau...atejo sms paspaudziau...atejo facebokas paspaudziau... a linko adresas nematomas ...programuotojai telefonu softo gamintojai rupinasi vartotoju gerove kad vargt skaityt nereiketu...viskas automatizuota ...pip...pip...kaip nuostabu...kaip patogu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS